Pavel Kalouš
9. dubna 2012 • 07:31

Smutný rekord fotbalové Slavie. Bez výhry už je 156 dní!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

SLAVIA - ŽIŽKOV 20:15 ONLINE | Takhle bídně na tom Slavia ještě nebyla. Porážka, remíza, remíza, porážka… „Sešívaní“ čekají na vítězství v lize už deset zápasů, což je jejich nejdelší série v historii samostatné ligy. Ukončí ji? Pokus číslo jedenáct přijde dnes v utkání se Žižkovem.

 



Jak vypadá radost z výhry? Tenhle pocit zažili slávisté v lize naposledy loni 6. listopadu. Možná jste na to už sami zapomněli. Slavia tehdy slavně porazila Plzeň 2:1, jenže od té doby si tři body už nikdy nepřipsala.

Černá série se mezitím rozrostla na deset zápasů a čekání na první výhru se kvůli zimní pauze natáhlo už na neuvěřitelných 156 dní. Během nich navíc slávisté uhráli pouhých sedm bodů. Mizerná bilance…

„O té sérii samozřejmě víme a snažíme se dělat maximum, abychom se výhry konečně dočkali. Určité zlepšení, co se týká hry, je vidět, ale ani tak se nám to zatím nepovedlo,“ kroutí hlavou kapitán Slavie Lukáš Jarolím.

Pětatřicetiletý záložník byl u toho, když slávisté v minulé sezoně čekali mezi srpnem a říjnem 2010 na výhru 8 zápasů, v nichž uhráli pouhé tři body. Mysleli jste si tehdy, že už nic horšího nezažijete? Kdepak, Slavia znovu překonala sama sebe.

SÉRIE SLAVIE BEZ VÝHRY V LIZE

2011/12           10 zápasů (?)

7 bodů            156 dní *

2010/11           8 zápasů

3 body            80 dní

2000/01           7 zápasů

4 body            123 dní *

2001/02           6 zápasů

5 bodů            118 dní *

2006/07           6 zápasů

3 body            36 dní

* Pozn. – Čekání na výhru prodloužila zimní přestávka.

Aktuální série je od rozdělení federace nejdelší v historii klubu. Zlomit ji zatím nepomohlo nic: Odchod trenéra Františka Straky, zimní přestávka ani změny v kádru.

„Určitě to není dobré, v minulém kole jsme v Olomouci měli hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili. To nás ale trápí už nějaký ten zápas. Na druhou stranu proti komu jinému se chytnout než proti Žižkovu,“ uvažuje obránce Milan Nitrianský.

Je to ideální příležitost: Žižkov se sice v posledních třech kolech bodově rozjel, jenže přesto dál zůstává na posledním místě. Navíc Slavia s ním doma za posledních 18 sezón ztratila body jen jednou – před čtyřmi lety prohrála 0:3.

„Přišel jsem do Slavie, abych střílel góly, ale zatím se mi to nepodařilo. Doufám, že se to konečně v pondělí zlomí a vyhrajeme,“ doufá útočník Jiří Böhm, který do Edenu v zimě zamířil právě ze Žižkova.

Vyjde jeho plán?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud