14. dubna 2012 • 17:42

Kweukeho nůžky zachránily Spartě bod s Teplicemi za remízu 2:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté pražské Sparty v domácím zápase znovu ztratili body a po dnešní remíze s Teplicemi 2:2 mohou opět přijít o první místo v ligové tabulce. Pokud Liberec vyhraje pondělní dohrávku v Ostravě, bude mít před letenským týmem náskok jednoho bodu. Prohru s Teplicemi Sparta odvracela až v poslední desetiminutovce, kdy na trefy hostujících Jindráčka a Lukáše odpověděl dvěma góly Kweuke.



Sparta věřila, že po výhře v Liberci najede na vítěznou vlnu, ale z euforie zase rychle spadla na zem.

Teplicím se přitom před zápasem nevěřilo, protože Severočeši, kteří před týdnem překvapivě podlehli Českým Budějovicím, dorazili bez zraněných opor Ljevakoviče s Mahmutovičem i bez distancovaného kapitána Vachouška.

Pražané při svém představení jen navázali na mdlé výkony s Plzní a Příbramí, které už na Letné na jaře dokázaly vyhrát.

Domácí byli i dnes v ofenzivě neškodní, osamocený Kweuke se na hrotu trápil a bezcílné útoky středem hřiště hosté v pohodě zachytávali. Vrcholem zmaru Sparty bylo, když Holek zaváhal před brankářem Grigarem.

Teplicím naopak stačila první velká šance k získání vedení: kiks stopera Jarošíka při rozehrávce využil Stožický a po jeho pasu se Jindráček prosadil křížnou střelou.

Teplický kapitán Petr Lukáš brání Maria HolkaFoto ČTK

Hosté hned vycítili, že můžou zopakovat svoji poslední výhru na Letné z předloňského října. Výbornou defenzivou dokázali, že ne náhodou v předchozích třech venkovních zápasech neinkasovali.

A když devět minut po přestávce neobsazený exsparťan Lukáš hlavou zvýšil na 2:0, trápení Sparty vyvrcholilo a naštvaní diváci žádali demisi generálního sportovního manažera Hřebíka.

Sparta předvedla velké vzepětí v závěrečné desetiminutovce. A hlavní postavou byl dlouho nevýrazný Kweuke. Nejprve zužitkoval pas Krejčího, po kterém Grigara překonal střelou mezi nohy.

A pak Pražané použili svoji tradiční zbraň - dlouhý aut, po kterém Kweuke vyrovnal krásnými nůžkami.

Sparta na konci mocně finišovala a hnala se za vítěznou brankou, na níž už nedosáhla. Remízu domácí i tak brali jako komplikaci.

VIDEO: Parádní branka Kweukeho

25. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Teplice 2:2 (0:1)
Branky: 79. a 82. Kweuke - 31. Jindráček, 54. Lukáš. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Marek. ŽK: Jarošík, Pamič, Matějovský - Siva, Jindráček, Matula, Lukáš. Diváci: 9153.

Sestavy:

Sparta: Vaclík - Přikryl, E. Brabec, Jarošík, Pamič (81. J. Brabec) - Hušbauer, Holek (59. Kerič) - Sionko, Matějovský, Krejčí - Kweuke. Trenér: Hašek.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Stožický (83. Dolejš), Matula, Čajič, Siva, Vůch (90. Šalda) - Jindráček (90. Mujagič). Trenér: Rada.

Hlasy po utkání

Podle kouče Sparty Martina Haška je remíza s Teplicemi pro letenský tým nečekanou komplikací. "Remíza je výsledek, který bychom před zápasem samozřejmě vůbec nebrali. Je to další domácí ztráta, což je samozřejmě špatně. Mrzí nás to o to víc kvůli našim divákům, kterým chceme dělat radost a potěšit je hrou i výsledkem. Děláme všechno pro to, abychom doma vyhrávali, ale teď se to opět nepovedlo a vnímáme to velmi negativně," řekl Hašek.

Uvědomuje si, že třetí domácí jarní ztráta Spartě může hodně ztížit boj o titul. "Ale pořád pevně věříme, že na konci se budeme radovat my," prohlásil Hašek, i když Liberec v případě pondělní výhry v Ostravě zase může jít do čela.

Hašek ocenil alespoň to, že sparťané se při dvoubrankovém manku vzepjali a dovedli zápas aspoň k remíze. "Byli jsme v kritické situaci, hráči byli po druhém inkasovaném gólu opaření. Takovou situaci jsme na podzim už zažili dvakrát a nakonec pokaždé prohráli 0:3. Ale dnes v sobě našli mentální i fyzické síly a vybojovali alespoň bod," uvedl Hašek.

Spartu podle něj hodně srazila chyba před prvním inkasovaným gólem, který Teplicím kiksem při rozehrávce nabídl stoper Jarošík. "Doufali jsme, že první gól vstřelíme my, ale stal se přesný opak. Soupeři jsme na gól nahráli. Ten druhý byl jako přes kopírák, Teplice tady takhle skórovaly před rokem a půl," poznamenal Hašek.

Jarošíka nezatracoval. "Nemá formu, jakou by si představoval on a my všichni. Neexistuje objektivní příčina, proč tomu tak je. Ale doufáme, že v dalších zápasech se jeho výkony zlepší a pomůže nám k titulu," řekl Hašek.

Teplický kouč Petr Rada byl po utkání rozpolcený. Bod ze Sparty označil za cenný, ale po průběhu utkání si podle něj Severočeši měli odvézt vítězství.

"Takže jsem trochu zklamaný. Škoda, že jsme se v poslední dvacetiminutovce zatáhli do obrany a Sparta nás za to potrestala vyrovnáním. Začali jsme se bát o výsledek, trochu hráčům docházely síly a doplatili jsme na to. Na tom musíme pracovat, abychom vydrželi hrát aktivně celý zápas," uvedl Rada.

Byl rád za to, že Teplice na Letné vyrukovaly s ofenzivní hrou. "Trochu nás nabudily slova o tom, že se Sparta musí připravit na dobývání teplické obrany. Dali jsme tady dva góly, takže jsme asi jenom nebránili...," dodal Rada.

Souboj o míč v podání Léonarda Kweukeho ze Sparty (vpravo) a Michala Smejkala z Teplic
Souboj o míč v podání Léonarda Kweukeho ze Sparty (vpravo) a Michala Smejkala z Teplic

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud