Hynek Preisler
16. dubna 2012 • 13:03

Sparťani musí fandit Baníku! Liberec útočí na lídra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to málo vídaná situace. Aby se dnes Sparta udržela na prvním místě, musí ve večerní dohrávce 25. kola přát body nenáviděnému Baníku, který usiluje o záchranu!



Pokud totiž v pondělí (19.00, přímý přenos ČT4) Liberec na Bazelech vyhraje, opět se vyšvihne na první místo tabulky před Matějovského a spol. A titul bude mít pět kol před koncem ve svých rukách.

Naopak pokud mač Baník zvládne, odpoutá se od sestupové příčky a v cestě za záchranou se už nebude muset spoléhat na zaváhání svých soupeřů.

Liberec čeká na výhru v Ostravě od roku 2004. „Bude to nesmírně těžký duel. Ostrava hraje o život, teď vyhrála v Hradci Králové a doma to bude chtít potvrdit,“ pověděl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

„Důležitá bude především disciplína. A to jak ta herní, tak i ta k rozhodčím. Musíme podat pozorný, disciplinovaný výkon a vyvarovat se zbytečným zákrokům. Liga spěje ke konci a každý zápas je důležitý. Hráči musí být obezřetní, aby neudělali nějakou hloupost,“ dodal úspěšný kouč severočeského týmu. Zákaz startu v dalším utkání v případě žluté karty hrozí Váchovi, Štajnerovi, Breznaníkovi a Rilkemu.

„Co se týká herní strategie, tak na tom se nic nemění. Budeme hrát ofenzivní, útočný fotbal,“ přislíbil Jaroslav Šilhavý.

Štajner a spol. v minulém kole o první místo přišli po domácí prohře se Spartou 1:3, Ostrava se naopak přiblížila záchraně těsnou výhrou 1:0 v Hradci Králové.

„Výhra v Hradci pro nás byla ohromná vzpruha. Měli bychom mít sebevědomí na to, abychom domácí zápas konečně zvládli. Víme ale, že proti nám bude stát velice silný soupeř, který má vžitý způsob hry. Víme, že musíme pokrýt Štajnera a jejich vynikající kraje Breznaníka a Gebre Selassieho,“ přiznal kouč Slezanů Radoslav Látal. Večer jde o hodně!  

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud