16. dubna 2012 • 16:50

Tlak i chybějící kvalita v kombinaci. 5 důvodů, proč Sparta ztrácí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva si vychutnali radost z výhry na hřišti Liberce, musí řešit další nepříjemnou ztrátu. Fotbalová Sparta stále není úplně v pohodě, o čemž svědčí domácí ligová remíza s Teplicemi (2:2). Jednou Letenští zazáří, o týden později klopýtnou. Co brzdí výběr Jaroslava Hřebíka?



Nedává šance

Ukázala to poslední dvě domácí utkání – sparťanům doma nejde koncovka. Proti Příbrami to bilo do očí, a kdyby proti Teplicím proměnil jednu ze tří šancí během půl hodiny Mario Holek, šli by do vedení domácí. Místo toho stačí víceméně náhodná vedoucí branka soupeře a Sparta se trápí. „Potřebujeme dát první gól,“ ví trenér Martin Hašek.

Nerozebere obranu

Jelikož se téměř každý, kdo přijede na Letnou, soustředí na defenzivu, potřebovala by Sparta mnohem vyšší kvalitu v kombinaci, aby obranu rozebrala. To padá z velké části na vrub Marku Matějovskému, který není v pohodě. „Abychom každého soupeře, který k nám přijede, přehrávali až do gólové šance a ty pak proměňovali, na to bychom museli mít vyšší kvalitu, než máme,“ připouští trenér Martin Hašek.

Soupeř hraje na brejky

Tohle je starý příběh – už na podzim porazily Spartu na Letné Liberec i Mladá Boleslav díky bleskurychlým protiútokům, a to se na jaře ještě zvýraznilo. I kvůli vyššímu postavení obrany. „Asi jsme na to nebyli připravení. Vytlačovali jsme mančafty až na půlku, pak jsme běhali zpátky šedesát metrů... S Plzní to bylo hodně znát,“ připouští Jiří Jarošík.

Na Spartu se každý chce vytáhnout

Pořád platí, že jakýkoli soupeř hraje proti Letenským na hranici svých možností – porazit Spartu, a ještě k tomu na jejím hřišti, to je velká věc. „Na konci už jsem dohrával v křečích,“ přiznal běhavý útočník Martin Šlapák, který gólem a asistencí zařídil před dvěma týdny výhru Příbrami 2:0.

Souboj o míč v podání Léonarda Kweukeho ze Sparty (vpravo) a Michala Smejkala z Teplic
Souboj o míč v podání Léonarda Kweukeho ze Sparty (vpravo) a Michala Smejkala z Teplic

Větší tlak

Závěr zápasu s Příbramí i okamžiky poté, co Teplice daly druhý gól, vypadaly podobně: menší část fanoušků skandovala „Hřebík ven!“, větší ji vypískávala. I rozhašená atmosféra se na hráčích projevovala, byli jako opaření. Nenabízeli se, stopeři při rozehrávce rozhazovali rukama. K vyrovnání s Teplicemi pomohla až individuální kvalita Ladislava Krejčího a Leonarda Kweukeho.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud