19. dubna 2012 • 13:30

Z Řepky jsem měl vítr, přiznává sparťanská kometa Krejčí

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PÁTEČNÍ MAGAZÍN | Ještě před rokem ho znali jen experti z fotbalového prostředí. Teď už se po něm ohlížejí lidé na ulici nebo v restauraci. „Užívám si to,“ směje se Ladislav Krejčí. Tenhle hubený kluk se v devatenácti letech vypracoval do pozice tahouna fotbalové Sparty a vůbec největšího talentu českého fotbalu vůbec. Jaký vlastně je?



Když šel poprvé do kabiny sparťanského áčka, měl z toho vítr. Hlavně z Tomáše Řepky. „Měl jsem z něj velkej respekt,“ přitakává.

Tykat si mu nedovolil a ani drsný obránce mu to hned nenabídl. Na to si musel počkat. Stalo se tak až po jednom utkání v Příbrami.

„Ten zápas se nám moc nepovedl. Druhý den jsem nešel zrovna v dobrý náladě na trénink, pozdravím Tomáše a on mi říká: Tak už bysme mohli toho vykání nechat. Byl jsem rád,“ vzpomíná Krejčí.

Na Letnou přišel coby žák z Podolí. V patnácti si ho největší klub v zemi pojistil smlouvou. Od té doby už nehraje fotbal jen pro radost, ale také za peníze. Umí s nimi hospodařit? Šetří? „Nejsem spořivý, ale umím spořit. Určitou částku si z toho dávám stranou,“ říká.

Sparťanský záložník Ladislav Krejčí v exkluzivním rozhovoru pro páteční Sport Magazín Sparťanský záložník Ladislav Krejčí v exkluzivním rozhovoru pro páteční Sport MagazínFoto Sport

Rodiče mu do financí nezasahují. „Na rovinu mi řekli, že mi nebudou koukat na účet. A když se mi stane, že nevyjdu, aspoň poznám, jaké to je a příště si dám pozor. Táta tvrdí, že nejlíp se člověk naučí hospodařit sám,“ upřesňuje.

Jako správný syn z první výplaty pořídil rodičům dárky.  „Mamce jsem koupil kabelku a tátovi… Už ani nevím co. On je nenáročnej a stejně je nejšťastnější, když mu jako dárek pošlu ze hřiště gól,“ doplňuje.

Jaký ještě Ladislav Krejčí je? To si přečtete v obsáhlém rozhovoru v pátečním vydání Sport Magazínu.

Dále si ve Sport Magazínu přečtete:

Rozhovor s doktorem Milošem Barnou o tom, že lékařsko-fyzioterapeutická péče o sportovce je u nás na úrovni okresního přeboru.

Reportáž ze slavného golfového turnaje The Masters v americké Augustě.    

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud