22. dubna 2012 • 18:52

Plzeň ubránila v Hradci výhru i v deseti a stíhá Liberec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně ve 26. kole Gambrinus ligy dohrávali v Hradci Králové půl hodiny v deseti po červené Michala Ďuriše, dokázali ale udržet vedení 1:0, do kterého je poslal na konci první půle David Limberský. Viktoria ztrácí na vedoucí Liberec pět bodů.



V plzeňské sestavě chyběl reprezentační záložník Pilař, který je kmenovým hráčem Hradce a jeho start by pro hosty znamenal pokutu. Místo Pilaře využil kouč Vrba tradičního prvního náhradníka Ďuriše. Slovenský středopolař však utkání nedohrál, v 61. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Další potíží úřadujícího mistra na stadionu v Malšovicích byla hra domácích. Trenér Kotal vsadil na defenzivní rozestavení, celou hodinu hrál Hradec vlastně na pět obránců. 

Nebezpečné krajní hráče Plzně, nalevo Limberského s Ďurišem a napravo Rajtorala s Petrželou, pak kouč pokryl rychlými fotbalisty. Hradečtí navíc využívali každou příležitost, aby vyrazili do útoku.

Plzeň se kvůli zhuštěné obraně těžko dostávala do příležitostí. A pokud se jí to povedlo, perfektně zasáhl gólman Lindr. V prvním poločase lapil jasné šance Petržely a Koláře. Domácí zvolili jiný způsob zakončení než hosté - chtěli se prosadit střelbou zdálky.

A byli nepříjemní, brankář Pavlík měl potíže s ranami Černého, Dvořáka i Zeleného. Šislerova bomba z třiceti metrů skončila na břevně. Mistra pak nečekaně spasil podobný pokus. Obránce Limberský se pět minut před přestávkou trefil z dvaceti metrů po rohovém kopu.

Hradecký brankář Jiří Lindr inkasuje první gól od Plzně Hradecký brankář Jiří Lindr inkasuje první gól od PlzněFoto ČTK

Po hodině hry změnil trenér Kotal rozestavení, hnal své mužstvo ještě více dopředu. Hradci nahrálo také Ďurišovo vyloučení. Od té chvíle byli domácí lepší i nebezpečnější.

Jenže nedali šance, projevila se tak jejich tradiční slabost. Dvořákova hlavička zblízka mířila těsně vedle, unikajícímu Štěpánovi, třígólovém střelci z minulého kola, v poslední chvíli vypíchl míč Limberský. Kapitán hostí Horváth tak mohl slavit dvakrát: výhru v zápase a sedmatřicáté narozeniny.

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 40. Limberský. Rozhodčí: Franěk - Kovařík, Zeman. ŽK: Šisler - Ďuriš. ČK: 61. Ďuriš (Plzeň). Diváci: 5495. Poločas: 0:1.
Hradec: Koubek - Holeš, Pávek (59. Janoušek), Hochmeister, Plašil, Poděbradský - Šisler - Dvořák, Černý (63. Mrázek), Zelený - Štěpán (85. Voltr). Trenér: Kotal.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (87. Procházka) - Petržela (82. Berger), Kolář, Ďuriš - Bakoš (89. Wágner). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud