Pavel Janega
22. dubna 2012 • 22:00

4 kola do konce, 4 body náskok. Je o titulu Liberce rozhodnuto?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec v 26. kole udělali velký krok k zisku titulu. Po zaváhání Sparty, která padla v Mladé Boleslavi (0:2), vedou ligu již o čtyři body. Sparťané doufají, že rozhodnuto o vítězi letošního ročníku ještě není. Do konce sezony ovšem zbývají pouhá čtyři kola.



"Umíme počítat a víme, že náskok Liberce je velký. Musíme však věřit. Kdybychom nevěřili, bylo by to špatně," řekl zklamaný kapitán Sparty Marek Matějovský.

Náskok Liberce se zvětšil na čtyři body. Spartě navíc silně dýchá na záda Plzeň, která ztrácí jediný bod. Ani to na klidu Pražanům nepřidá. "Ale stále se soustředíme na boj o titul, naději pořád máme," uvedl trenér Martin Hašek.

Tomu v Mladé Boleslavi vadila zejména špatná hra ofenzivy. Byť sparťané měli územní převahu, opět selhávala jejich finální přihrávka nebo koncovka. I proto nedotáhli žádnou akci do gólového zakončení. Největší příležitost (Hušbauerova tyč) přišla po střele z dálky.

"Hráli jsme pomalu a měli víc dotyků s míčem, než bylo potřeba," hodnotil Hašek. Moc dobře ví, že pokud se honem rychle letenská ofenziva nevzpamatuje, veškeré šance na titul se rozplynou.

Sparťan Jiří Jarošík hlavičkuje přes Ondřeje Kúdelu z Mladé Boleslavi
Sparťan Jiří Jarošík hlavičkuje přes Ondřeje Kúdelu z Mladé Boleslavi

"Hráče znovu namotivujeme, teď nesmíme dávat hlavy dolů. Přestože je naše pozice po tomto kole horší, naděje stále žije. A naší povinností je o titul bojovat," hlásí Hašek.

Ve zbývajících čtyřech kolech se Sparta střetne s Olomoucí, Bohemians 1905, Duklou a Českými Budějovicemi, zatímco Liberec narazí na tyto soupeře: České Budějovice, Slovácko, Jablonec, Plzeň.

Při pohledu na los, je opravdu o mistrovském titulu rozhodnuto? Bude se letos slavit v Liberci?

Los týmů, které hrají o titul:

LIBEREC

V České Budějovice
D Slovácko
V Jablonec
D Plzeň

SPARTA

D Olomouc
D Bohemians 1905
V Dukla
D České Budějovice

PLZEŇ

D Slavia
V Mladá Boleslav
D Příbram
V Liberec

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud