Michal Petrák
28. dubna 2012 • 15:51

Pochvala pro sparťana Krejčího – nespadl, i když byl faulován

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA – Ocitl se před dilematem. Pomoct rozhodčímu a donutit ho odpískat jasnou penaltu, nebo se zachovat jako Mirek Dušín, ale připravit svůj tým o šanci ke zvýšení vedení? Ladislav Krejčí zvolil druhou možnost, a přestože se Sparta o vítězství nad Olomoucí i kvůli tomu ještě strachovala, za čin fair play zaslouží mladý reprezentant pochvalu.



Došlo k tomu krátce před přestávkou. Letenští vedli 1:0, Marek Matějovský našel přihrávkou za obranu nabíhajícího Krejčího.

Mladík šel sám na Zdeňka Zlámala, ovšem ve chvíli, kdy míč zasekl a rovnal si ho na levačku, podsekl ho vracející se Aleš Škerle. Jasná penalta!

Reprezentant do devatenácti let však neupadl, nadskočil a akci dokončil – ovšem snad i proto, že ho kontakt s obráncem rozhodil, bránu netrefil.

V české lize ojedinělou ukázkou sportovního ducha paradoxně poškodil svůj tým; místo velké šance na vedení 2:0 se Sparta ještě o vítězství klepala.

„Od chvíle, kdy jsem začal trénovat áčko, jsem hráčům řekl, že nesnáším simulování a zdržování. V tomhle momentě však asi Láďa spadnout měl – faul to byl a rozhodčí by odpískal penaltu,“ předkládá své řešení dilematu Martin Hašek, trenér Sparty.

Jak byste se na Krejčího místě zachovali vy?

Hřebík s úsměvem na tváři
Hřebík s úsměvem na tváři

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud