30. dubna 2012 • 11:41

Švancara o (ne)padání Krejčího: Haška nechápu. Co řekl, je špatně

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Část fanoušků jeho čin chválí, část si myslí opak. Sparťanský záložník Ladislav Krejčí v pátečním duelu Sparty s Olomoucí (1:0) ve vápně ustál zákrok Škerleho, místo možného pádu a pokutového kopu se snažil o zakončení. "Klobouk dolů, že Krejčí nespadl," říká brněnský útočník Petr Švancara, který by podobnou situaci řešil spíš pádem. Kapitánovi Zbrojovky se nelíbí slova trenéra Haška, který si myslí, že Krejčí k zemi jít měl.



Sparta v tu chvíli vedla 1:0, mladík Krejčí mohl navýšit skóre na 2:0. Když si zasekával balon na levačku, podrazil ho olomoucký obránce Škerle. Rozhozený záložník Sparty se i přesto snažil o zakončení, slibnou příležitost ale promarnil.

"Asi si věřil, že šanci promění. Je to tahový, brejkový hráč, a chtěl zůstat v šanci. Fakt je obdivuhodné, že to Krejčí ustál – kdyby spadl, asi by to bylo 2:0 a mohlo být po zápase," říká Petr Švancara, kapitán druholigové Zbrojovky Brno.

Talentovaný mladík předvedl sympatické gesto v duchu fair play, ukázal, že nechce být řazen do kategorie fotbalových simulantů. Slov chvály se ale nedočkal od trenéra Sparty Martina Haška.

"Když jsem začínal trénovat áčko, říkal jsem hráčům, že nesnáším, když někdo předstírá zranění, filmuje a podobně. Jenže když to je faul, rozhodčí zapíská, když spadneš. V tomhle případě Láďa spadnout měl," hodnotil po utkání sparťanský trenér.

S tím nesouhlasí Švancara, sám hráč vyhlášený pády v pokutovém území. "Je zvláštní, že Martin Hašek řekl, co řekl. Moc to nechápu a myslím, že to je špatně. Mohl mu to říct v kabině, ale ne veřejně. Nabádá to ostatní k tomu, že je lepší spadnout a doufat, že pískne rozhodčí. Tohle si musejí nechat oni uvnitř mezi sebou," myslí si brněnský střelec.

"A co bych udělal já? To, co by bylo nejlepší pro mančaft. Kdyby to byl jasný faul... Neříkám, že bych spadl určitě, ale kdyby to byla jasná penalta, asi spíš ano,“ přiznává Švancara.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud