Jakub Konečný
21. srpna 2012 • 12:20

Děkovačka DO DÍRY. Spartu táhlo k výhře 25 nejvěrnějších fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta sice musela odehrát zápas s Českými Budějovicemi (3:1) za zavřenými dveřmi, ale úplně bez diváků to nebylo. Hrstka nejvěrnějších příznivců hnala českého vicemistra za výhrou povzbuzováním z chodníku u prázdného stadionu.



Byl to bizarní obrázek. Hráči Sparty se po závěrečném hvizdu utkání s Českými Budějovicemi srotili v rohu hřiště - a začali vesele dovádět čelem k tribuně, na níž nebyl jediný divák.

O radost ze tří ligových bodů se přesto dělili se svými fanoušky. S těmi, kteří celý zápas sledovali skrz mříže prolukou v ochozech.

„Udělalo nám to velkou radost. Samozřejmě jsme skákali s klukama, jako když přijdou na klasickou děkovačku před kotel,“ říká Dominik Hejbal, jeden z organizátorů netradičního podpory. „Cizinci, kteří šli zrovna kolem, to moc nechápali,“ dodává s úsměvem.

„S klukama jsme se smáli, že to v televizi bude vypadat hodně divně,“ přiznal rozverně záložník Pavel Kadeřábek, autor třetího gólu.

Disciplinární komise FAČR uzavřela Spartě stadion na dva zápasy za výtržnosti diváků při utkání posledního ligového kola minulého ročníku s Českými Budějovicemi.

Smutný pohled na prázdné tribuny na LetnéFoto Jaroslav Legner (Sport)

Trest si tedy letenský klub odpykal proti Příbrami (2:1) a nyní právě znovu proti týmu Tomáše Řepky. V obou případech dorazili k Generali Areně nejvěrnější stoupenci rudých barev a povzbuzovali aspoň přes zeď.

Vzhledem k hrobovému tichu, které nad trávníkem panovalo, bylo jejich fandění poměrně dobře slyšet. Byť se jich pokaždé sešly sotva tři desítky.

„Teď to bylo organizovanější než proti Příbrami, ale stejně jsem víc lidí nečekal,“ tvrdí Hejbal. V úmorném parnu, které v nedělním podvečeru na Letné panovalo, to byl od přítomných vskutku obětavý projev oddanosti svému klubu. Dění na hřišti mohli sledovat jen úzkými zamřížovanými průzory, z nichž bylo vidět vždy pouze na jednu branku.

Tomáš Řepka v souboji s domácími fotbalistyFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Každý poločas jsme se koukali na tu, na kterou jsme útočili,“ vysvětluje podle očekávání Hejbal. Hlouček pouze povzbuzoval Spartu, krátká skandování na podporu Tomáše Řepky se ozvala až dlouho po skončení zápasu. A jejich adresát za ně tentokrát poděkovat nepřišel...

Při utkání bylo pořádné horkoFoto Jaroslav Legner (Sport)

Web spartaforever.cz navíc uspořádal na oba zápasy akci Vyprodejme Letnou, v níž si mohli příznivci zakoupit symbolickou vstupenku za 100 korun.

V tomto případě šlo o inspiraci německými druholigovými Drážďany, které měly rovněž zavřený stadion. A přitom letos v březnu na zápas s Ingolstadtem vyprodaly celou jeho kapacitu 34 683 míst a utržily celkem šest milionů korun.

Spartě se vedlo o poznání hůře, na Příbram a České Budějovice se prodalo celkem 127 lístků. „Celkový výtěžek 12 700 korun bude poukázán na účet Sparty,“ stojí na stránkách spartaforever. cz.

Hrubé chyby českobudějovické obrany v čele s Tomášem Řepkou pomohly Spartě v neděli k vítězství 3:1 ve 4. kole Gambrinus ligy
Hrubé chyby českobudějovické obrany v čele s Tomášem Řepkou pomohly Spartě v neděli k vítězství 3:1 ve 4. kole Gambrinus ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud