28. září 2012 • 07:10

Vízek: Limberský se trestu zasměje, pokutu za něj zaplatí klub

Autor: rjm, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlk se nažral, koza zůstala celá. Tak se dá ohodnotit pokuta čtyřicet tisíc korun pro Davida Limberského, kterou mu udělila Disciplinární komise FAČR za nafilmovanou penaltu proti Spartě. Plzeňský obránce sice potrestán byl, nicméně nebude chybět jediné utkání a finanční částka pro něj rozhodně neznamená katastrofu. "Myslím, že za tu penaltu trest měl padnout," hodnotil pro iSport.cz čtvrteční jednání komise fotbalový internacionál Ladislav Vízek.



Asociace se v minulosti zabývala podobnými případy simulování či přihraných pádů a v drtivé většině případů jednala stejně. Hráčovi udělila finanční pokutu, nikoliv zákaz startu v dalších zápasech.

"O zápasovém trestu komise neuvažovala z toho důvodu, že trend, který je dlouhodobě nasazen disciplinárkou, se pohybuje pouze v mantinelech finančního plnění," vysvětlil Petr Kovář z tiskového oddělení asociace.

Limberský se před disciplinární komisí přiznal, že penaltovému zákroku přidal. "Částečně," měl odpovědět na dotaz, zda pád předcházející pokutovému kopu přifilmoval.

"Jestli se budou za takové penalty platit pokuty, tak to budou brzy plné pokladny. Svaz bude bohatý. Myslím, že za tu penaltu trest měl padnout. Řekl bych, že tou penaltou udělal Limberský takový šikovný podvod," uvedl k verdiktu disciplinární komise někdejší fotbalový reprezentant Ladislav Vízek.

Čtyřicet tisíc korun však není částka, která velmi dobře placenému obránci nějak výrazně ublíží. "Trestu se nejspíš zasměje, zaplatí to za něj klub," je jasné známému glosátorovi. 

Limberský se prostřednictvím klubu ještě omluví Spartě za výroky, které pronesl po skončení vypjatého utkání. Reprezentační obránce prohlásil, že Sparta by neměla brečet, když jí rozhodčí pomohli k dvaceti titulům.

"Víc než penalta, kvůli které se udělal humbuk, se mělo řešit to, co Limberský řekl. Nevím, zda tam bylo nějaké hecování, ale podle mého si i David Limberský později uvědomil, že to přehnal. Trest je na místě," dodal dlouholetý obránce Sparty Jiří Novotný.

"Hráč to řekl v emocích. Teď se to celé zase rozmázne, já jsem na to zvědavý, co s tím udělají. Přijde mi to úsměvné.  V kabině se to bude přetřásat, Pavel Horváth ale něco vymyslí," uzavřel Vízek.

Fotbalista Plzně David Limberský ve čtvrtek dostal od disciplinární komise trest za nafilmovanou penaltu v zápase se Spartou, omluví se i za svá následná vyjádření směrem k Letenským
Fotbalista Plzně David Limberský ve čtvrtek dostal od disciplinární komise trest za nafilmovanou penaltu v zápase se Spartou, omluví se i za svá následná vyjádření směrem k Letenským

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud