7. října 2012 • 17:00

Řepka neudržel nervy a viděl červenou, zápas rozhodl Lafata

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce v 10. kole první ligy zvítězili doma 2:1 nad Českými Budějovicemi a vrátili se tak do čela tabulky před Olomouc. Dotáhnout se ně ještě může Plzeň, která ztrácí tři body, ale má večerní zápas v Příbrami k dobru.



České Budějovice vedly po brzkém gólu Řezníčka, za domácí však otáčel skóre Lafata, který se s devíti góly dostal do čela tabulky střelců.

Jablonec v posledních třech domácích zápasech získal jen dva body, i proto udělal trenér Kotal v sestavě několik změn. Především si ligovou premiéru odbyl mladý stoper Kysela, který dosud za Jablonec nastoupil jen v poháru.

Přesto domácí nezačali dobře, i když měli úvodní minuty převahu. Jenže v 11. minutě přišel blesk z čistého nebe. Rieger centroval do šestnáctky a Řezníček překonal brankáře Špita.

Až inkasovaná branka Jablonec probudila. Nejprve slabou střelu směrem na Daňka vyslal Loučka a vzápětí Piták tváří v tvář Daňkovi neuspěl.

V 19. minutě mohl znovu udeřit Řezníček, jenže zcela volny z jedenácti metrů z voleje vyslal střelu jen těsně nad. Ve 22. minutě Jablonec dosáhl branky, ale sudí ji neuznal, neboť míč krátce předtím opustil hrací plochu.

Následný roh hosté odvrátili a míč se dostal k Otepkovi, který se snažil rozehrávku svého týmu uklidnit malou domů, kterou Řepka nečekal, a tak se k míči dostal důsledný Lafata a pod vybíhajícím Daňkem ho poslal do sítě - 1:1.

Jablonec poté plně převzal otěže zápasu. V hledišti to zahučelo při střele Čížka, která si však cestu mezi tyče nenašla. Po změně stran pak další Čížkovu střelu vychytal Daněk. A českobudějovický gólman si poradil i se samostatným nájezdem Pitáka.

Domácí tak mohl potrestat aktivní Řezníček, jehož střela ve vzduchu zaplavala, ale zkušený Špit těžký balón chytil. V 77. minutě přišel další velký závar Jablonce, tentokrát Benešovi střelu vykopl z brankové čáry Lengyel.

Vilém Fendrich padá na zem po souboji s Karlem Pitákem.
Vilém Fendrich padá na zem po souboji s Karlem Pitákem.

V 87. minutě ale přišel rozhodující okamžik. Sudí Franěk nařídil pokutový kop za stažení Lafaty. Jablonecký kanonýr si sám vzal míč a střelou k tyči překonal Daňka.

Vzápětí hostující hráči obsypali sudího a důsledkem toho bylo vyloučení Řepky. Zbývající minuty si Jablonec už pohlídal a uhájil výhru.

Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)
Branky: 24. a 87. z pen. Lafata - 11. Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Jiřík. ŽK: Zoubele, Čížek - Lengyel, Markovič, Hudson, Táborský, Řepka.
ČK: 87. Řepka. Diváci: 2018.

Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, F. Novák - Kopic (67. Zoubele), Čížek, Piták (90. Štochl), Loučka, Kovařík (74. Jablonský)- Lafata. Trenér: Kotal.

Č. Budějovice: Daněk - Riegel (82. P. Novák), Řepka, Lengyel, Machovec - Markovič, Javorek, Otepka (75. Rýdel), Sandro (69. Hudson) - Táborský, Řezníček. Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud