7. října 2012 • 19:27

Příbram šokovala první výhrou v sezoně, odnesla to Plzeň

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledková krize plzeňských fotbalistů v nejvyšší soutěži pokračuje. Západočeši v nedělním duelu 10. ligového kola prohráli v Příbrami 0:1, potřetí za sebou po předcházejících dvou remízách ztratili body a propásli šanci na to, aby se bodově dotáhli na první Jablonec. Příbram naopak slaví první letošní vítězství, na tříbodový zisk její hráči čekali od dubna celých 15 zápasů. Dnešní triumf Příbrami zařídil jediným gólem zápasu v 17. minutě Jiří Mareš.



V Plzeňanech ožily zlé vzpomínky na minulý výjezd do Příbrami, protože dnešní duel měl hodně společného s tím z loňského listopadu, v němž Západočeši odešli poraženi. Ani tentokrát se Viktorii těsně po zápasu evropského poháru nevedlo, čtvrteční smolná porážka 0:1 na hřišti Atlétika Madrid jako by na jejích hráčích ještě zanechala stopy.

Plzeň, znovu hrající bez kapitána Horvátha, se vůbec nedostala ke své kombinační a nátlakové hře. Řada nepřesností rozbila snahy o náznaky náporu a hosté padli ještě níž v 17. minutě, když Příbram udeřila z první vážnější akce.

Mareš po Šlapákově centru z levé strany lehce skóroval po zmatcích v nedůrazné plzeňské obraně. Plzeň se pak těžko dostávala přes příbramský obranný val a mohla si jen nechat zdát o tom, jak na jaře doma soupeře pokořila pěti trefami.

Plzeň je v krizi, v Příbrami padlaFoto Michal Beránek (Sport)

Záložník Hanousek se o šanci sám připravil špatným zpracováním, a když už Plzeň byla v zakončení, příbramského odchovance Rajtorala vychytal výborným zákrokem Hruška. Plzeň sice v dosavadním průběhu ligy skórovala v každém z devíti odehraných kol, ovšem dnes byla bezradná.

Ve druhém poločase ovládla hru a téměř Příbram nepouštěla z její poloviny, v koncovce však tápala dál. Neprosadil se Hanousek po centru Daridy, a když už hosté málem slavili vyrovnání, překazil hlavičkujícímu Ďurišovi radost skvělým zákrokem brankář Hruška, příbramský hrdina dnešního klání.

Závěrečná desetiminutovka přinesla mnoho vzruchu a hektiky. Plzeňané nejprve proklínali sudího Příhodu, že nepískl penaltu po střetu domácího Krbečka s Ďurišem. Pak se cítili být poškození, protože míč po závaru dle jejich názoru už skončil za brankovou čarou, než jej chytil Hruška. Ze zoufalého náporu ale už Plzeň vyrovnání nevybojovala.

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 17. Mareš. Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Hájek. ŽK: Divíšek, Dejmek - Procházka, Šlapák, Limberský. Diváci: 2800.

Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek (74. Pleško) - Mareš (82. P. Pilík), Krbeček, Kalivoda. T. Pilík (62. Koukal), Šlapák - Střihavka. Trenér: Marko.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (87. Hejda), Ševinský, Limberský - Darida, Procházka (57. Štípek) - Rajtoral, Hanousek (64. Zeman), Ďuriš - Bakoš. Trnér: Vrba.

Smutní fotbalisté Plzně po porážce v Příbrami
Smutní fotbalisté Plzně po porážce v Příbrami

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud