8. října 2012 • 20:36

Nahrávač Pamič a střelec Zápotočný: Obránci Sparty "porušili" zásadu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich hlavním úkolem je obrana. Od moderních krajních beků se ale vyžaduje i podpora ofenzivy. A to sparťané Manuel Pamič s Tomášem Zápotočným splnili na jedničku. Společnými silami přelstili ostravský Baník a otevřeli skóre v pondělní dohrávce.



"Zápotočný byl na správném místě ve spravný čas," glosoval v televizi Jaromír Bosák branku Sparty.

Jak padla? Manuel Pamič zatáhl balon po levé straně a odcentroval přesně do míst, kam si naběhl Tomáš Zápotočný – na zadní tyč. Nebyl nikým atakovaný, a tak v poklidu zavěsil.

"Viděl jsem, že je tam volno a že mě Lukeš nestíhá. Tak jsem se rozhodl, že to zkusím," těšilo Zápotočného v rozhovoru pro ČT sport.

Ale nechyboval jen Lukeš. "Už Pamiče měl bránící hráč lépe atakovat. Pokusit se, aby neodcentroval. Neviděl jsem tam ani náznak pohybu," kritizoval spolukomentátor Luděk Zelenka.

A vzpomněl na zásadu, kterou většina trenérů krajním bekům vštěpuje. Nebo se alespoň o to snaží. "Že když jeden bek útočí, nesmí ten druhý," smál se Zelenka.

Přesně tohle Pamič se Zápotočným porušili (v uvozovkách). "Jsme nabádáni, abychom hráli útočně. Tak jsem do toho šel," řekl nečekaný snajpr, který z pozice pravého beka vsítil již druhou branku ve třetím zápase.

"Je to krásný. Přeci jen mám útočení v krvi a na tomto postu jsem začínal. Ale jde hlavně o zásluhu celého týmu. A já hraji pro tým, ne pro sebe," dodal Zápotočný.

Tomáš Zápotočný se raduje z gólu do sítě Baníku Ostrava
Tomáš Zápotočný se raduje z gólu do sítě Baníku Ostrava

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud