11. října 2012 • 18:24

Řepka dostal trest na pět zápasů. Tohle je na pohodu, tvrdil stoper

Autor: Václav Hanzlík, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Českých Budějovic Tomáš Řepka byl disciplinární komisí FAČR potrestán stopkou na pět zápasů za nevhodné chování v duelu s Jabloncem. Zkušený stoper, známý svými výbuchy hněvu směrem k rozhodčím, vyfasoval stop na čtyři zápasy za vyloučení. Zbývající pátý duel vynechá kvůli udělení žluté karty ve zmíněném duelu. Ta byla Řepkova čtvrtá v tomto ročníku ligy, což znamená stop na jedno utkání. "Čekal jsem větší trest, tohle uteče rychle," konstatoval Řepka.



Pověstný Řepkův "blikanec" přišel v závěru zápasu s Jabloncem, České Budějovice hrály na půdě favorita chvíli před koncem nerozhodně 1:1, jenže pak dostali Jablonečtí možnost zahrávat penaltu. Z ní vstřelil kanonýr David Lafata vítěznou branku Severočechů. A Řepka se začal vztekat směrem k sudímu Fraňkovi.

Ten se snažil nastartovaného Řepku zabrzdit za pomoci žluté karty, jenže známý bouřlivák si pouštěl dál pusu na špacír. A tak sudí tasil červenou kartu.

"Nejdřív mi dal žlutou, ale pak jsem mu ještě něco řekl, a dal mi červenou. Možná to byla reakce na to, jak jsem na něj vystartoval nějakým tím svým pohybem nebo gestem," přiblížil důvody vyloučení Tomáš Řepka ve čtvrtečním vydání deníku Sport.

Dobře věděl, že mu za vyloučení hrozí vysoký trest. "Všem vzkazuju, že se mě  jen tak nezbaví. Nemám důvod a ani nechci končit. Já si to odsedím," prohlásil ještě dříve, než se dozvěděl, jak dlouhá jej čeká pauza. Nakonec tedy vynechá Tomáš Řepka pět ligových zápasů.

"Jsem zvykjlý na horší tresty. Myslel jsem si, že podzim už vůbec nestihnu, ale tohle uteče hrozně rychle," konstatoval obránce Dynama České Budějovice.

„Pan Řepka pronesl vulgární výroky vůči rozhodčímu, minimální sazba byla tři utkání, my jsme se rozhodli, vzhledem k tomu, že jsme se s ním potkali již několikrát, k sazbě čtyř zápasů,“ zhodnotil důvod výše trestu šéf disciplinárky Jiří Golda.

Ten poznamenal, že Řepka využil možnosti před DK nechodit, dal souhlas k projednání bez jeho přítomnosti. "My jsme jeho rozhodnutí respektovali. Ani se nijak neobhajoval," poznamenal Golda.

Přítomnost Řepky na jednání by podle šéfa DK neznamenala, že by stoper vyfasoval menší trest.

„Okolnosti byly jasně dané. Těžko se dalo něco vysvětlovat, maximálně byl otazník v tom, že kapitán Dynama podal námitku, že k výroku vůči rozhodčímu nedošlo, ale zároveň řekl, že vyloučení bylo oprávněné, byl tam trochu rozpor. V těchto situacích se přikláníme k tomu, jaké vyjádření dá delegát svazu a rozhodčí,“ řekl Golda.

Podle čeho se tedy komise rozhodovala? „Koukali na zápis, není důvod k panu Řepkovi přistupovat jinak než k jiným hráčům. Rozumím, že je to mediálně zajímavé, ale z našeho pohledu je jedno, o koho jde. Jediná výjimka je, jestli se jedná o recidivistu. Proto byl trest nad nejnižší sazbou,“ doplnil Golda

Rozhovor s Tomášem Řepkou před trestem:

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud