13. října 2012 • 19:16

Baroš se vrátil na Bazaly! Dres Baníku ale zatím obléknout nehodlá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po deseti letech od svého odchodu do Liverpoolu se na fotbalový stadion Baníku na Bazalech vrátil útočník Milan Baroš. Bývalý reprezentant, který momentálně působí v béčku tureckého Galatasaraye Istanbul, ale zatím o návratu domů nepřemýšlí.



"Jestli se jednou vrátím do české ligy, tak platí, že to bude Baník. To je jedna z mála pravdivých věcí, které o mě novináři v poslední době napsali," řekl Baroš novinářům na Bazalech, kde se zúčastnil oslav devadesátého výročí vzniku Baníku.

Třicetiletý ostravský odchovanec ale zatím návrat domů neplánuje. Zřejmě neodvratně se však krátí jeho dny v Istanbulu, kde s ním Galatasaray už podle všeho moc nepočítá.

"Jsou dvě cesty: buď jít cestou menší kvality a soustředit se spíše na výdělek, nebo za fotbalem a s penězi dolů. Jednáme s agentem Paskou, zda mě Galatasaray uvolní, a pak se rozhodneme, co dále. Nabídky od různých klubů jsou," řekl Baroš.

Hráč, který prošel Liverpoolem, Lyonem, Portsmouthem nebo Aston Villou, v létě po mistrovství Evropy nadobro po jedenácti letech ukončil reprezentační činnost a čas ho utvrdil v tom, že se rozhodl správně.

"Jednoznačně toho nelituju. Úplně to ze mě spadlo, byl jsem se na kluky podívat v Plzni proti Maltě a užil jsem si fotbal jako divák a fanoušek. Možná mi bylo trošičku líto, že jsem skončil tak brzo, ale jiné východisko nebylo. S takovým tlakem, který přecházel až v urážky, jsem se jinde v Evropě nesetkal," řekl Baroš, který už národnímu týmu jen fandí.

Milan Baroš se připojil k oslavám 90. výročí založení Baníku Ostrava. Na opravdový návrat prý zatím nepomýšlí
Milan Baroš se připojil k oslavám 90. výročí založení Baníku Ostrava. Na opravdový návrat prý zatím nepomýšlí

"Klukům samozřejmě přeju a doufám, že v úterý zvládnou zápas s Bulharskem. Teď jsem už jenom fanoušek," dodal s úsměvem.

Když ale mluvil o Baníku, chvílemi se i mračil. Ze zahraničí prý s těžkým srdcem sledoval, co s jeho mateřským klubem provedla minulá garnitura majitelů.

"To, co se tady stalo, je skoro trestný čin. Moc přeju novým majitelům, aby klub ve spolupráci s městem zachránili při životě. Ukazuje se, že město je fotbalové, protože i když Baník hraje dole, má pořád skoro nejvyšší návštěvy v lize. Věřím, že se to podaří zachránit, jak klub, tak Bazaly," řekl Baroš.

Fanoušci Baníku ho prý ale zatím v modrobílých barvách neuvidí. "Myslím, že nemám ještě tolik roků. Takové tři roky bych v zahraničí ještě chtěl zůstat. Ale nikdy neříkej nikdy a jestli se do české ligy vrátím, bude to jedině v Baníku," dodal Baroš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud