22. října 2012 • 19:51

Váchova paráda probrala mistra, který vyhrál po pěti zápasech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce porazili v dohrávce 11. ligového kola Mladou Boleslav 2:0 a dočkali se první výhry po pěti zápasech. Téměř dvouměsíční čekání na tři body ukončil úřadující mistr díky dvěma gólům ve druhém poločase. Skóre otevřel v 51. minutě premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Delarge, pojistku přidal výstavní střelou Vácha.



Slovan se posunul na sedmé místo a na vedoucí příčku ztrácí šest bodů. Mladá Boleslav po čtvrté porážce od Liberce za sebou zůstává dvanáctá.

Do liberecké branky se po dvou ligových zápasech vrátil uzdravený Bičík a brzy musel ukázat své umění. Liberečtí sice od úvodu častěji drželi míč a snažili se tvořit hru, nebezpečnější a přímočařejší útoky však podnikala Mladá Boleslav.

Po dvaceti minutách si vypracovala dvě velké šance, které ale Nešpor neproměnil. Nejprve ho po Kúdelově kolmici a následné Marešově přihrávce vychytal Bičík na přední tyči a za dvě minuty vyrazil domácí gólman na roh i přízemní střelu z druhé strany.

Na libereckém výkonu se zřejmě podepsala nervozita z dlouhé série bez výhry. Poprvé zahrozil až v 25. minutě Delarge, mladoboleslavský Miller si ale s jeho pokusem zpoza vápna poradil a vyboxoval ho do strany. Jinak hosté dobře přistupovali k domácím hráčům a jejich brankář byl v první půli téměř bez práce.

Brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller se natahoval marně, na výstavní dělovku Lukáše Váchy nedosáhl
Brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller se natahoval marně, na výstavní dělovku Lukáše Váchy nedosáhl

V 51. minutě ale Slovan z úvodní velké šance náhle udeřil. Štajner dostal ve středu hřiště trochu prostoru, vyslal kolmicí k brance Šurala a jeho křížnou přihrávku podél hranice malého vápna doklepl na zadní tyči do prázdné brány Delarge. Konžský útočník se ve svém třetím ligovém duelu po letním příchodu do Čech dočkal premiérové trefy.

Liberec prokázal v mlhavém večeru velkou efektivitu. V 65. minutě si narazil Vácha s Delargem, a i když mu míč trochu utekl, opřel se do něj ze strany za vápnem tak povedeně, že trefil přesně protější kout branky. Mladá Boleslav se po dvou inkasovaných gólech nevzdala, ale ke zvratu skóre to nevedlo, protože Bičík v 85. minutě famózně vychytal Johanu. Středočeši tak odjíždějí z Liberce počtvrté za sebou bez bodu.

11. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)

Branky: 51. Delarge, 65. Vácha. Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban. ŽK: Kušnír - Kúdela, Mareš. Diváci: 3270.

Liberec: Bičík - Kušnír, Karišik, Kelič, Fleišman - Šural (89. Nezmar), Vácha, Janů, Delarge - Štajner - Rabušic (68. Blažek). Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela (82. Bulut), Brunclík - Fillo (73. Kulič), Sivrič, Mareš (64. Štohanzl) - Nešpor. Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud