5. prosince 2012 • 15:47

Změny ve Slavii: Rada pozici trenéra ustál, klub uvažuje o Feninovi

Autor: jon, ČTK, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia oznámila změny, se kterými začne přípravu na jarní část sezony. Klub už nepočítá se službami Tomáše Frejlacha, Róberta Cicmana a Zorana Milutinoviče. Plnou podporu má nadále trenér Petr Rada, byť se současným umístěním vedení klubu spokojené není.





Slavia dokončila podzim na jedenáctém místě, na sestupová místa drží náskok pouhých tří bodů. Pozici v tabulce má klub ještě horší než po loňském podzimu. "Se situací samozřejmě spokojení nejsme," uznal sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Pražané na středeční tiskové konferenci zveřejnili pohyby v kádru, se kterými zahájí zimní přípravu. Klub už nepočítá s trojicí Cicman, Frejlach, Milutinovič. Naopak dlouhodobou smlouvu nabídl duši týmu, stoperovi Martinovi Latkovi.

"S velkou pravděpodobností není tento výčet konečný a v lednu mohou nastat další odchody," naznačil Držmíšek.

Vedení klubu nadále stojí za trenérem Petrem Radou, byť výsledkově je na tom tým po podzimu hodně bídně. Jeho odvolání se na tiskové konferenci vůbec neřešilo. "S prací trenéra naopak spokojení jsme," uvedl Držmíšek.

Rada mohl nakonec slavit vydřenou remízu s nováčkem Rada mohl nakonec slavit vydřenou remízu s nováčkemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Luboš Kubík, nový šéf vyhledavačů talentů, má za úkol přivést posily. Slavia hledá dva obránce. jednoho záložníka a dva útočníky.

Pokud se povede čtyři nové hráče přivést, dva fotbalisté ze současného kádru mohou tým ještě opustit.

Konkrétní jména klub zatím zveřejnit nechtěl, spekuluje se ale například o tom, že by do Edenu mohl zamířit útočník Martin Fenin z druholigové německé Chotěbuzi.

Stále není jisté, zda ve Slavii zůstane stoper Latka, jemuž končí smlouva a už delší dobu je o něj zájem ze zahraničí.

"Martin dostal na schůzce s generálním ředitelem nabídku dlouhodobého kontraktu ve Slavii a myslím, že je nadstandardní. Poprosil o čas do 15. prosince," uvedl Držmíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud