Jonáš Bartoš
3. ledna 2013 • 13:45

Teclovi jsme zvýšili zápisné, smál se Horváth. A nemohl nastartovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Po vánočních svátcích a odpočinku museli zase do práce. Fotbalisté Plzně zahájili zimní přípravu, na níž přivítali novou posilu z Jihlavy Stanislava Tecla. Na hřiště do Luční ulice, kde Západočeši absolvují úvodní fáze tréninkového drilu, přifrčel na skútru Pavel Horváth. Plzeňský kapitán ale málem z tréninku neodjel – stroj mu dlouho nešel nastartovat, což ovšem známý šprýmař bral s nadhledem.



„Chtěl jsem šetřit životní prostředí, ale elektrická motorka mi ráno nešla vůbec. Vzal jsem tedy skútr, ale ten mě zase zlobil při cestě zpátky,“ smál se sedmatřicetiletý lídr Plzně.

Horváth dlouho nemohl svůj stroj nastartovat, nakonec se mu to podařilo a k hlavnímu plzeňskému stadionu nemusel po svých.

Než skútr naskočil, trvalo to pořádnou chvilku, nakonec ale Pavel Horváth pěšky na stadion nemusel
Video se připravuje ...

Na prvním plzeňském tréninku v roce 2013 panovala dobrá nálada. Na elektrických koloběžkách přijely i další opory - David Limberský s Františkem Rajtoralem. Ostatní hráči ušli zhruba kilometrovou štreku z hlavního stadionu na tréninkové hřiště pěšky. Viktoriánům nevadilo ani větrné, deštivé počasí, ve kterém zima zalézala za nehty.

„Jsem severský typ, nevadilo mi to. Já jsem hlavně rád, že jsme nemuseli trénovat na umělé trávě,“ glosoval zimní podmínky Horváth. „Viděli jsme se skoro po měsíci, zahráli si fotbal. Nebylo to nic extra náročného, takže trénink byl příjemný,“ pochvaloval si sedmatřicetiletý matador.

Teclovi by to tu mělo sedět, věštil Horváth

Na hřišti se k přípravě sešel takřka kompletní kádr. Chyběli pouze zranění stopeři Čišovský s Procházkou, z rodinných důvodů netrénoval ani reprezentant Kolář. Naopak nechyběl Stanislav Tecl, nejdražší posila v historii klubu. Plzeň za něj Jihlavě dala okolo dvaceti milionů korun.

Stanislav Tecl se chystá na první trénink v plzeňském dresuFoto Barbora Reichová (Sport)

„Dostal místo vedle mě. Asi ho přivítám ještě dneska na večeři. Zvýšilo se DPH, zvyšujeme také zápisné. Asi o třicet tisíc plus DPH. Bude ho to stát něco přes sto tisíc. Nedej bože, aby dal nějaké góly,“ okomentoval novou posilu kapitán Horváth.

„Jde sem s tím, že je to střelec. Doufám, že se bude prosazovat tak jako v Jihlavě. Je to hráč zajímavý pro klub i vzhledem k jeho perspektivě. Mužstvo by mu mohlo sedět, uvidíme, jak mu to tady bude vyhovovat,“ dodal už s vážnější tváří.

Fillo se chce porvat o šanci

S plzeňským týmem se připravuje i Martin Fillo, který se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi. „Dostal nabídku, aby pokračoval v Boleslavi. Martin se rozhodl, že zůstane v Plzni a porve se o šanci,“ vysvětlil trenér Pavel Vrba.

Plzeňský trenér už další velké posily neplánuje. „Musel by se jednat o mimořádného hráče, o kterém bychom byli přesvědčení, že týmu pomůže. Ale spíš si myslím, že už se kádr příliš nezmění. Spíš se může stát, že někdo ještě odejde,“ naznačil Vrba.

Západočeši mají před sebou dvoufázové tréninky, čeká je i řada přípravných zápasů. Vrcholem přípravy bude herní soustředění na Kypru, po něm už přijde na řadu duel Evropské ligy s Neapolí (14.2.).

Martin Fillo se rozhodl nevrátit se na hostování do Boleslavi a porvat se o místo v Plzni
Martin Fillo se rozhodl nevrátit se na hostování do Boleslavi a porvat se o místo v Plzni

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud