25. února 2013 • 20:00

Plzeň otočila zápas v Brně. Vyhrála 3:1 a opět unikla druhé Spartě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Plzně dnes navázali na úspěšný vstup do jarní části sezony a po postupu přes Neapol v Evropské lize si připsali i tři body v české nejvyšší soutěži. Vyhráli na půdě Zbrojovky Brno 3:1, i když od sedmé minuty prohrávali po trefě Glasera. Další góly ale střílela už jen Viktoria a po výhře 3:1 vede tabulku Gambrinus ligy o tři body před Spartou. Dvěma trefami v dresu vítězů se blýsl Marek Bakoš.



Z brněnské sestavy vypadl útočník Markovič, který si na předzápasovém tréninku poranil kotník. Při absenci téměř poloviny základní sestavy kvůli karetním trestům a zraněním sáhla Zbrojovka k taktice, ze který byl patrný respekt z favorita a vedoucího týmu tabulky.

Brňané vsadili na defenzivní pojetí, dokonale zahustili prostor před trestným územím a zkušeného protivníka dlouho nepustili do střeleckých příležitostí. Plzeň sice měla výraznou územní převahu, ovšem kombinačně se neprosadila.

Po získání míče Brňané okamžitě vysílali na zteč útočníky Škodu se Švancarou. V 7. minutě unikl Švancara po levé straně a centrovaný míč propadl až k volnému Glaserovi, jehož tvrdá přízemní střela po teči hostujícího obránce Procházky skončila v plzeňské síti.

Po inkasované brance pokračovala Viktoria v kombinačním tlaku, ale vyrovnala až po půlhodině hry po rychlém protiútoku. Na Kovaříkův centr z levé strany si netroufl vyběhnout brankář Doležal, Zavadil ve snaze zasáhnout míč zakopl a volný Rajtoral pohodlně skóroval.

Vzápětí po rohovém kopu Procházkova hlavička jen těsně minula brněnskou branku. Na druhé straně zahrozil střelou z velké vzdálenosti Glaser a brankář Kozáčik jen s námahou vyškrábl míč, který mířil do horního růžku.

I po změně stran měla Plzeň převahu, která ale k vyloženým střeleckým příležitostem nevedla. Vážněji zahrozil pouze po Horváthově rohovém kopu v 51. minutě Čišovský, jehož hlavičku stačil brankář Doležal na poslední chvíli levou rukou vyrazit.

Blíže ke skórování měla Zbrojovka, Švancarovi ale při dvou sólových útocích chyběla větší přesnost.

O výhře rozhodla Plzeň čtvrt hodiny před koncem. Po deseti minutách pobytu na trávníku dostal Bakoš přihrávku za obránce a po krátkém sólu pohotově skóroval. Brňané se sice pokusili o zvrat, avšak v koncovce se neprosadili. Naopak v poslední minutě přidal Bakoš třetím gólem vítěznou pojistku.

17. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)
Branky: 7. Glaser - 75. a 90. Bakoš, 30. Rajtoral, Rozhodčí: Franěk - Paták, Blažej. ŽK: Šoljič, Glaser, Kunc (všichni Brno). Diváci: 6225.

Sestavy:
Brno: Doležal - Hyčka, Brabec, Sus, Husár - Glaser (74. Kunc), Zavadil, Šoljič (86. Traore), Lutonský (76. Přerovský) - Švancara, Škoda. Trenér: Čuhel.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral (83. Fillo), Kolář (88. Hejda), Kovařík - Tecl (64. Bakoš). Trenér: Vrba.

Husár v souboji s Řezníkem
Husár v souboji s Řezníkem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud