27. února 2013 • 16:03

Fotbalová liga má novou trofej. Kdo získá "krasavici" jako první?

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je vysoká 70 a široká 52 centimetrů. Bez podstavce váží téměř jedenáct kilogramů, s ním o čtyři více. Právě o tuhle krasavici se bude na jaře a v následujících sezonách ucházet šestnáct ligových nápadníků. Ligová fotbalová asociace (LFA) představila ve středu novou trofej pro českého mistra.



Stará verze poháru pro fotbalového mistra a jeho nová podobaFoto Michal Beránek, Jaroslav Legner (Sport)
„Nechceme zapomínat na minulost, proto nová trofej vychází svými tvary z té předchozí,“ uvedl předseda LFA Dušan Svoboda. Výrova zbrusu nového poháru pro ligového šampiona trvala přibližně dva měsíce.

„Nejprve jsme si udělali rešerše, jaké trofeje mají významné evropské fotbalové soutěže, a nakonec se přiklonili k jednoduché variantě, nebylo potřeba vymýšlet nic složitého, v jednoduchosti je krása,“ vysvětlila záměr designérka Natálie Chalzarová.

Jak vypadalo představení nové trofeje pro vítěze Gambrinus ligy
Video se připravuje ...

Na poháru je plastické logo FAČR, na spodním soklu uvedeny názvy všech dosavadních vítězů Gambrinus ligy a připraveno je i dalších dvacet volných štítků pro budoucí šampiony.

Nová trofej byla připravena k jubilejnímu 20. ročníku české nejvyšší soutěže. Od příští sezony je plánováno i turné po všech ligových městěch. „Chceme, aby všechny kluby měly možnost představit novou trofej fanouškům a partnerům. Snad se fanouškům i hráčům bude líbit,“ řekl Dušan Svoboda.

Kdo první si na tuto krasavici sáhne – Sparta, Plzeň, nebo někdo třetí?

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud