Jiří Punčochář
8. března 2013 • 23:23

Klukům se musím omluvit, říká zklamaný brněnský gólman Doležal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli body, jarní část fotbalové ligy zamýšleli rozhodně začít jinak. Za fakt, že po třech kolech mají fotbalisté Zbrojovky Brno na kontě stále nulu, může do značné míry jejich gólman Martin Doležal. Kiksem v pátečním utkání proti Slavii Praha (0:1) se postaral o jediný gól zápasu, a kdo ví, zda tím nepřišel i o místo.



Martin Juhar v 62. minutě ze značné vzdálenosti napřahoval ke střele spíš podle metody pokus – omyl. Balon se nicméně k jeho štěstí odrazil o zem, skočil těsně před Doležalem a překvapivě padl do sítě.

„V prvé řadě bych se chtěl klukům omluvit, co jsem udělal. Byla to docela jednoduchá střela, sice přede mnou skočila, ale měl jsem ji mít. Sjelo mi to přes ruku do brány. Porážka padá na můj vrub. Když tohle nechytnu, nemůžeme vyhrát,“ řekl Doležal tichým hlasem, když před zklamanou brněnskou šatnou předstoupil před novináře.

„Takovouto situaci bychom měli umět vyřešit,“ zlobil se trenér Petr Čuhel, přestože gólmana konkrétně nejmenoval. Zahořela i souhra bránících hráčů, když i střílející Juhar si pochvaloval, že se před ním soupeřova sestava rozestoupila. „Bylo to o jednom gólu, o jedné střele. Padla nám,“ uznal i Juhar.

Nitrianský sleduje počínání Petra ŠvancaryFoto ČTK

Kdepak, tenhle zápas rozhodně pro Zbrojovku nebyl ložený na porážku. Slavia přijela do Brna v ještě větším srabu než domácí nováček, který na jaře ještě nebodoval.

„Když jde za zápas jedna střela, musíš ji chytit. Takový to byl zápas. Měl jsem ji chytit, mohli jsme dát ke konci gól my. Nepohlídal jsem si to, měl jsem tam i jinak jít. Viděl jsem to dobře. Asi jsem to i podcenil, byl jsem si jistý, že balon mám,“ líčil Doležal.

Nešlo však jen o jeho kiks. Zbrojovka měla ve skutečnosti jen jednu opravdu tutovou šanci a pak sice dostatek nadějných akcí, které ale nedotáhla.

I když ji v hektickém závěru od bodu dělily centimetry, o které vytáhl míč mimo branku slávistický gólman Kamil Čontofalský. Dopředu toho nebylo mnoho.I proto se nováček souží.

„Je to složitý začátek. Napřed těžký los, pak takovéhle chyby. Něco tomu možná chybí, kdybych věděl co, tak vám to řeknu, ale já to nevím. Třeba Švanci (kapitán Petr Švancara) není úplně zdravý, to na podzim nebylo,“ přemítal Doležal.

Petr Rada mohl slavit vítězství se Slavií po sedmi zápasech
Petr Rada mohl slavit vítězství se Slavií po sedmi zápasech

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud