12. dubna 2013 • 10:41

5 důvodů poklesu Plzně: Unavený Darida, trpící Horváth i malý hlad

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy – tři porážky, jedna výhra. Bilance Plzně v posledních dnech není dobrá, byť jsou do ní zahrnuty dva pohárové duely s Jabloncem, které odehrála v silně kombinovaném složení. Pokles formy ligového lídra je však evidentní, pokud jej nezastaví, může vyústit ve ztrátu mistrovských ambicí. Deník Sport přináší pět důvodů, proč to Vrbově partě nyní drhne.



UNAVENÝ DARIDA A SPOL.

Plzeňští reprezentanti najeli od půli února na náročný režim – Evropská liga, Gambrinus liga, kvalifi kace. Jednotlivé zápasy od sebe dělily tři, maximálně čtyři dny, k tomu cestování. Odehrát kompletní sezonu v nejvyšší kondici nelze, pokud si hráč čas od času neuleví, na hřišti se to projeví. Největší dopad na hru Plzně má ztráta svěžesti u tahouna Vladimíra Daridy. Podobné období jej stihlo i na podzim (zhruba tři týdny), poté, co zase nabral síly, táhl tým od výhry k výhře.

NEJSOU HLADOVÍ

Ten kontrast bil nedávno na Letné do očí – na jedné straně hladová Sparta, toužící po letech po úspěchu, na straně druhé vlažná Plzeň. Ta na „domácí půdě“ dosáhla maxima – vyhrála ligu, pohár, Superpohár. K tomu si zahrála Ligu mistrů, v Evropské lize dokráčela do osmifi nále. Viktoria vypadá přejedeně, lehkovážně. Hráči vědí, že umí, spoléhají se, že soupeře vždy nějak přehrají. Jenže k tomu je potřeba i makat na doraz.

HORVÁTH TRPÍ

Kapitán, lídr, alfa a omega Plzně. Když Pavel Horváth chybí, je to znát. Nikdy se nevyzdvihoval nad ostatní, prohlašoval, že tým dělá jeho. Ano, jsou to spojené nádoby, což se teď potvrzuje. Vzhledem k nižší pohyblivosti dává Horváth míč rychle od nohy, při nadstandardním myšlení dokáže vykouzlit lahůdková řešení. Jenže pokud je teď nabídka od spoluhráčů slabší, klesá i jeho výkon. Nepomohla mu ani viróza, s níž se pral dva týdny a s níž absolvoval domácí duel s Fenerbahce.

JSOU PŘEČTENÍ

Kombinační, přímočarý fotbal. Na styl, s nímž se Plzeň dlouho prosazovala, nebyl nikdo schopen najít recept. Ať se jí postavil kdokoli, většinou neuspěl. To však od jara neplatí. Soupeři jsou na Viktorii dokonale takticky nachystaní (viz zápasy s Ostravou a na Spartě), dokážou úspěšně tupit její zbraně. Mají ji přečtenou. Vysoko presují, aby zabránili rozehrávce, při zisku balonu vyrážejí ke smrtícím brejkům.

ZLÉ ZAČÁTKY

Každý začátek je důležitý – sezony, turnaje, kvalifikace, stejně i jednotlivého zápasu. Vstupy do utkání však Plzeň nezvládá. Kromě pohárového duelu v Jablonci v posledních čtyřech tahala za kratší konec. Doma s Teplicemi pustila hosty do nebezpečných kontrů, pokud by proti Viktorii stál zdatnější protivník, dotáhl by akce nejspíš do gólového vyjádření. Ve středeční odvetě s Jabloncem v 6. minutě prohrávala 0:2…

Výsledky Viktorie Plzeň

POSLEDNÍ ČTYŘI ZÁPASY
30. března Sparta – PLZEŇ 1:0 (liga)
3. dubna Jablonec – PLZEŇ 2:1 (pohár)
7. dubna PLZEŇ – Teplice 2:1 (liga)
10. dubna PLZEŇ – Jablonec 3:4 (pohár)

VÝSLEDKOVÁ KRIZE NA PODZIM
23. září Teplice – PLZEŇ 1:1 (liga)
30. září PLZEŇ – Slovácko 1:1 (liga)
4. října Atlético Madrid – PLZEŇ 1:0 (Evropská liga)
7. října Příbram – PLZEŇ 1:0 (liga)
20. října PLZEŇ – Jablonec 1:1 (liga)

Plzeňský Marek Bakoš (vlevo) se raduje z gólu do sítě Teplic, vpravo smutný Tomáš Vondráček
Plzeňský Marek Bakoš (vlevo) se raduje z gólu do sítě Teplic, vpravo smutný Tomáš Vondráček

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud