Jonáš Bartoš
31. března 2013 • 13:55

Kapitán Plzně neměl den. Matějovský Horvátha přerostl, hodnotí Frýdek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTŮ | Víc elánu, agresivity, hladu po výhře. Experti oslovení portálem iSport.cz svorně tvrdí, že Sparta porazila Plzeň zcela zaslouženě. Martin Frýdek vyzdvihl výkon Marka Matějovského, který v pomyslném souboji kapitánů předčil Pavla Horvátha.



 Nepodávání rukou a výroky Václava Kadlece o tom, že si Plzeň ani neškrtla, bere někdejší reprezentační záložník s rezervou. „Teď by Vašek mluvil jinak,“ je přesvědčený.

Sparťan Marek Matějovský si po zápase s Plzní rýpl do soupeřeFoto iSport TV


Rozdílu ve výkonu tvůrců hry obou týmů se odrazil i v hodnocení redaktorů deníku Sport. Zatímco Pavel Horváth dostal nižší známku čtyřku, Matějovský si vysloužil osmičku.

„Matějovský odehrál lepší zápas, Horviho jasně přerostl,“ souhlasí Martin Frýdek, který na pozici tvůrce hry nastupoval ve Spartě i reprezentaci.


 „Na Matějovského se nějaké zápasy nadává, ale já s tím nesouhlasím. On je jeden z mála, který jde do kličky, snaží se něco vymyslet, dát finální přihrávku. Ne všechno se povede, na tomhle postu ztrácíte hodně balonů. Lidi u nás vidí spíš to špatné než to, co se povede. Ale proti Plzni pokrýval velký prostor, hrál s velkou chutí,“ říká v hodnocení pro iSport.cz.

Rozesmátí sparťané Roman Bednář (uprostřed) a střelec David Lafata (vpravo) děkují fanouškům po výhře nad PlzníFoto Michal Beránek (Sport)


Na horším výkonu u Pavla Horvátha se podepsal celkově slabší zápas celého týmu. „U Plzně jsme zvyklí, že to kluci Horvimu oběhají, on má potom víc přihrávek, víc prostoru k finálním věcem. Na Spartě hráči kolem něj nebyli tolik agresivní a v pohybu, kvůli tomu se moc k balonu nedostal,“ míní Frýdek.

„Nebyl to jeho zápas. Věk už zastavit nejde, je mu osmatřicet. Ale třeba zahraje lépe příští týden a rozhodne zápas,“ přidává se bývalý kanonýr Sparty a reprezentace Vratislav Lokvenc.


Marek Matějovský si po zápase rýpl do svého protivníka. „Jediné, co mě mrzí, že takoví velcí hráči jako Pavel Horváth po zápase nepřijdou a nepodají vám ruku. Věčně usměvavý a humorný Pavel Horváth tohle nedokáže. Je to asi jediná kaňka na zápase,“ prohlásil kapitán Sparty.

Na to konto v rozhovoru pro Českou televizi přidal Václav Kadlec, že Plzeň si ani neškrtla a neměla šanci. „Někteří kluci z Plzně hráčům ani nepodali ruku, jak byli naštvaní. Teď s klidem by podle mě Vašek odpověděl jinak, bylo to trošku přehnané,“ uznává Frýdek.

David Lafata právě poslal Spartu do vedení nad Plzní 1:0Foto Michal Beránek (Sport)

Zápas provázela napjatá atmosféra. Celý stadion pískal na Davida Limberského, nenáviděného muže Sparty. „Když na vás osmnáct lidí píská a řve… Limberský říkal, že mu to nevadilo, ale to není pravda. Takovou věc vnímáte, určitě to na něm nějaké stopy zanechalo. Znám ho zahrát líp,“ uznává Frýdek. „Ale atmosféra na stadionu byla výborná, diváci hnali kluky dopředu,“ chválí vyprodaný stadion na Letné.


„Limberský na to musel být připravený, že mu to dají diváci sežrat. To, co předvedl doma při podzimním zápase, jak tam upadl, mu lidi jen tak neodpustí. Takový je fotbal, děje se to i v zahraničí. Když někdo něco nafilmuje, bučí pak celý stadion. Lidé mu chtěli vrátit to, co předvedl v domácím utkání,“ dodává Lokvenc.

„Lidé určitě pomohli Spartě, když jich přišlo tolik. Všichni vědí, jakým způsobem Sparta na podzim v Plzni prohrála, co Limba pak řekl. Nechci mluvit konkrétně, ale přišlo mi, že všichni hráči Plzně nebyli ve své kůži. Sparta byla lepší a zaslouženě vyhrála,“ souhlasí Tomáš Poštulka, bývalý gólman Sparty a Plzně.

Německý rozhodčí Wolfgang Stark s kapitánem Sparty Radkem Matějovským
Německý rozhodčí Wolfgang Stark s kapitánem Sparty Radkem Matějovským

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud