14. dubna 2013 • 21:30

Ať Rada dál zůstane! Trenéra Slavie se po derby zastal také Bílek

Autor: pta, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Slavie ho vyzývali v minulých zápasech k odchodu, na Letné skončila jeho týmu pětizápasová série bez prohry. Pozice trenéra Petra Rady ve Slavii ale po porážce v derby se Spartou ohrožená není. V televizním studiu se ho zastal i reprezentační kouč Michal Bílek.



Až fotbalisté Slavie v příštím kole nastoupí doma proti Slovácku, bude u toho na 99 % opět Petr Rada. Trenér, kolem něhož v posledních týdnech sílil tlak fanoušků, má svoje místo jisté i po porážce v derby.

Schází jakýkoliv náznak nejistoty, že by se Radovo působení v Edenu mělo uzavřít. A nevadí, že sedm kol před koncem sezony se devátá Slavia nachází až na začátku druhé poloviny prvoligové tabulky. Před začátkem tohoto ročníku se čekalo víc.

Změnu na trenérské pozici by nedoporučovali ani hosté České televize, kteří zápas glosovali ze studia v žižkovském vysílači. Zvlášť reprezentační kouč Michal Bílek mohl posloužit vlastní zkušeností, protože stejně jako Rada není u veřejnosti vůbec oblíbený. „Je dostatečně silný, aby to zvládnul,“ ocenil Bílek Radu.

Stejný názor na Radovu budoucnost měl také trenér Petr Uličný. „Určitě ho tam nechat. A divákům vzkazuju, ať už toho nechají.“

Na otázku televizního reportéra, zda je jeho pozice u týmu ohrožena, reagoval Rada po zápase poměrně emotivně. „To se musíte zeptat jinde. Ale vy jste z televize, že jo? Já jsem Petr Rada, víte to? Petr Rada!“ Klubová mluvčí Soňa Nouzáková vzápětí upřesnila: „Petr Rada má důvěru vedení klubu, takže tahle otázka nepadla na úrodnou půdu.“

Podobně hovořil už v minulých dnech i ředitel Slavie Zbyněk Kusý. „Předvádíme slušné výkony a sbíráme body. To, že se místy v utkání nedaří, je u sportovního týmu běžné. K odvolání trenéra není důvod.“ Je velmi nepravděpodobné, že by nyní změnil názor. Petr Rada může být v klidu!

Slávistický kouč Petr Rada diriguje své hráče v derby
Slávistický kouč Petr Rada diriguje své hráče v derby

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud