8. května 2013 • 04:00

(Z)bylo nás pět. České kluby odvolaly už TŘINÁCT trenérů

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Už jich je pouze pět: Vrba, Lavička, Šilhavý, Kozel, Komňacký. Tito trenéři se jako jediní od začátku sezony udrželi na fotbalovém kolotoči, který roztočily prvoligové kluby. O práci přišlo v letošním ročníku už třináct koučů, naposledy Roman Pivarník v Olomouci. Bude ho ještě někdo následovat?



PROHLÉDNĚTE SI GALERII ODVOLANÝCH TRENÉRŮ:

Miroslav SOUKUP (Slovácko, po 3. kole)
Miroslav SOUKUP (Slovácko, po 3. kole)

Vůbec prvním klubem, který se odhodlal k trenérskému řezu, bylo Slovácko. A to po pouhých třech zápasech! Padáka dostal Miroslav Soukup. „Chci najít své chyby, abych je příště neopakoval,“ říkal sebekriticky.

ODVOLANÍ TRENÉŘI V TÉTO SEZONĚ:
Miroslav SOUKUP
(Slovácko, po 3. kole)
David VAVRUŠKA
(Příbram, po 5. kole)
František CIPRO
(České Budějovice, po 6. kole)
Miroslav KOUBEK
(Mladá Boleslav, po 7. kole)
Lukáš PŘEROST
(Teplice, po 9. kole)
Radoslav LÁTAL
(Ostrava, po 12. kole)
Miroslav SOUKUP
(České Budějovice, po 16. kole)
Karol MARKO
(Příbram, po 19. kole)
Petr ČUHEL
(Brno, po 22. kole)
Jiří PLÍŠEK
(Hradec Králové, po 24. kole)
Petr RADA
(Slavia, po 25. kole)
Václav KOTAL
(Jablonec, po 26. kole)
Roman PIVARNÍK
(Olomouc, po 26. kole)
PŘEŽILI:
Pavel VRBA (Plzeň)
Vítězslav LAVIČKA (Sparta)
Jaroslav ŠILHAVÝ (Liberec)
Luboš KOZEL (Dukla)
František KOMŇACKÝ (Jihlava)

Své další působiště našel během krátké doby v Českých Budějovicích, kde nahradil Františka Cipra. Ale ani zde nevydržel dlouho, jen deset kol.

Stejně jako České Budějovice vyměnila dva trenéry během této sezony také Příbram. Odvolala Davida Vavrušku i Karola Marka. První jmenovaný po vyhazovu v emocích řekl, že uvažuje o úplném odchodu z fotbalu. „Byl jsem z toho dva dny hodně špatný. Ale tahle věta byla unáhlená,“ řekl s odstupem. Teď trénuje Opavu.

Snad nejtěžší situaci prožíval Petr Rada ve Slavii, kde nedokázal získat na svou stranu fanoušky a patrně i některé hráče. Po bídném výkonu v Příbrami byl zbaven funkce a na jeho místo dočasně nainstalován Michal Petrouš. Začal překvapivě, pětigólovým debaklem Jablonce. Což odskákal Václav Kotal.

Jeho vyhazov byl dost možná nejpřekvapivějším v tomto ročníku. Vedení Jablonce se odvolalo na poslední nevydařené výsledky. Vůbec ale nevzalo v potaz, že Kotalovi v zimě prodalo dva klíčové hráče, na kterých hra Baumitu stála – Kovaříka s Lafatou.

Posledním odvolaným je Roman Pivarník, kterého Olomouc odvolala po porážce s Teplicemi 0:2. Tvrdí, že vyhazov jej překvapil. A považuje ho za tak absurdní, že se nad ním nakonec zasmál.

„Dobře vím, že naše výsledky měly být lepší. Snažil jsem se o to, co jsem uměl. Špatně se to ale dělá, když vám v tom někdo nechce pomoct. To se pak pracuje opravdu zle,“ řekl Pivarník pro deník Sport.

Olomouci vytknul, že si práci trenéra představuje jinak. Že nelze jen trénovat s hráči, které mu někdo svěří. „Navíc jako trenér jsem se držel zásady neřešit důležité věci bezprostředně po utkání a počkat nejméně do druhého dne, než emoce vychladnou. Tak jsem to ale dělal já, vedení olomouckého klubu řeší věci jinak,“ dodal.

Že se počet vyhozených trenérů zastaví na číslovce 13, nelze v českém fotbalovém rybníce předpovídat. Ale stěží chystají výpovědi kluby, které kouče v letošní sezoně ještě nevyměnily. Byť v Liberci o tom po nevydařeném podzimu silně uvažovali. Důvěra v Jaroslava Šilhavého se ovšem vyplatila, teď Slovan razantně kráčí do pohárové Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud