Karel Häring
24. května 2013 • 20:36

Vrba uvažoval o konci v Plzni: Drží mě atmosféra ve vedení a hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátá sezona v jednom klubu byla doposud pro české trenéry v Gambrinus lize osudová. Nikdo ji ve funkci nepřežil. A možná potká stejný osud i kouče Viktorie Plzeň Pavla Vrbu, pokud jeho tým titul nezíská. Ovšem k němu, a tedy i k rekordní šesté sezoně, má úspěšný trenér teď velmi blízko.



Pokud Viktoria Plzeň ve finiši nezkolabuje a vyhraje ligu, zařadí se Pavel Vrba k pěti trenérům, kteří dokázali v rámci dvacetileté historie samostatné soutěže získat víc než jeden titul.


Vrba uzavírá na západě Čech pátou, byť ne úplnou sezonu, jelikož začal v říjnu 2008. Nicméně jen pět trenérů před ním dokázalo v rámci jednoho klubu v nejvyšší soutěži zůstat podobně dlouhou dobu. Karel Jarolím ve Slavii, Ladislav Škorpil v Liberci, František Komňacký v Jablonci a Pavel Tobiáš v Českých Budějovicích.

Ovšem všechny spojuje fakt, že nakonec odešli kvůli nespokojenosti vedení s výsledky. Příčiny poklesu byly různé. Chladnější vztahy s kabinou, okoukanost, nižší motivace či lepší připravenost protivníků. Vrba se s těmito nástrahami zatím rve úspěšně, byť sám přiznává, že občas přemýšlí o tom, zda není čas k odchodu.

Spokojený trenér Pavel Vrba. Plzeň vyhrála v Olomouci a titul je blízko
Spokojený trenér Pavel Vrba. Plzeň vyhrála v Olomouci a titul je blízko

„Napadá mě už delší dobu, jestli by všem neprospělo, kdybych změnil klub. Jestli by Viktorka nechtěla nový impuls. Co mě ale tady stále drží, je atmosféra ve vedení i hráči. Toho červíka v hlavě mi vždycky odstřelí,“ poprvé přiznává Vrba, že si pohrával s myšlenkou odchodu.

„Říká se, že je umění odejít v pravou chvíli odejít. Někdy jsem po špatných výsledcích přemýšlel, jestli jsem to už neprošvihl. Ale snad ne,“ směje se.

Zároveň připouští, že pokud by Plzeň v této sezoně nezískala titul, navzdory úspěšnému angažmá by asi popřemýšlel o nové výzvě. Ovšem Viktoria má velmi blízko ke druhému prvenství za poslední tři sezony, a jestliže se jí to povede, kouč zůstane.

 „Touha zopakovat Ligu mistrů je obrovská,“ netají se snem o návratu mezi evropskou smetánku muž, jemuž současná smlouva vyprší v létě 2015.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud