Martin Hašek
4. srpna 2013 • 12:55

Klokan Bartek dal gól jako Henry, slavil ho s kamarádem na vozíku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně emotivní zápas má za sebou záložník Bohemians Praha 1905 David Bartek. Dlouholetá klubová opora začala utkání s Příbramí na lavičce, ale nakonec dala krásný gól. Ten pak Bartek oslavil kousek za autovou čárou v objetí s kamarádem na vozíku.



Dokonalou symbiózu mezi hráči a diváky při ligovém návratu Bohemians do Ďolíčku při zápase s Příbramí (2:0) demonstroval minipříběh Davida Bartka.

Pětadvacetiletý záložník doplatil na nevydařený start týmu do sezony a pro zápas s Příbramí byl připraven jen jako náhradník. Při rozcvičování toho využil k tomu, aby si ve výběhové zóně za jednou z branek během utkání v zeleném rozlišovacím dresu poklábosil se skupinkou fanoušků na vozíku.

V 68. minutě se Bartek dostal na hřiště a po dalších deseti minutách rozhodl zápas. Bartek na křídle sebral balon, prosmýkl se mezi obránci Andrejevičem a Jugasem, míč si lehkým vedením připravil na střelu a pak ve stylu slavného francouzského útočníka Thierryho Henryho obstřelil příbramského gólmana Hrušku.

„Asi to tak vypadalo,“ smál se v rozhovoru pro klubovou televizi Bartek, který vstřelil svůj osmý ligový gól. „Obránci měli už trošku těžší nohy. Mně se tam otevřel prostor, tak jsem si to tam hodil a šťastně jsem to pod brankářem Hruškou uklidil do brány.“

Ďolíček vybuchnul nadšením a Bartek to v tu chvíli měl jen několik kroků k fanouškům na vozíku. K jednomu z nich doběhl, objal ho a za chvíli na něj naskákali i další radující se hráči klokanů.

„To byl můj kamarád. Přijel se zas po dlouhé době podívat. Jsem rád, že jsem to s ním mohl oslavit, aby z toho měl nějaký zážitek,“ uvedl Bartek.

Technický záložník patří už v pětadvaceti letech mezi klubové ikony. Za Bohemians poprvé nastoupil před osmi lety ještě v ČFL, kde klub strávil sezonu po pádu do konkursu. Doteď za klub sehrál 193 mistrovských utkání a od založení české ligy je na tom v Bohemians líp jenom obránce Marek Nikl, který ve Vršovicích skončil před loňskou sezonou.

„Doufám, že žolík ze mě nebude. První dvě kola jsem nepodal optimální výkony. Začal jsem na lavičce. Naskočil jsem a jsem rád, že jsem dal gól, že jsem klukům pomohl,“ řekl Bartek.

„Dá se říct, že jsme aspoň trošku odčinili dva nezdary na venkovních hřištích. Chtěli jsme dokázat, že do ligy patříme, a že se budeme rvát, jak umíme. Krásně to vyšlo. Diváci byli výborní, podpořili nás, byli naším dvanáctým hráčem a díky tomu jsme to zvládli.“

Prvoligový nováčem Bohemians 1905 Praha má fandy i mezi vozíčkáři.
Prvoligový nováčem Bohemians 1905 Praha má fandy i mezi vozíčkáři.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud