4. srpna 2013 • 21:34

Vztek Brna, zářez Sparty! Šlágr „obohatily“ kontroverzní situace

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těch kontroverzních momentů bylo až moc. Fotbalisté Zbrojovky Brno se v duelu se Spartou (1:3) dožadovali dvou pokutových kopů. Pak vsítili gól z ofsajdu. Hosty to ale nepoložilo, v závěru dvěma góly strhli vítězství na svou stranu. V čem rozhodcovský trojlístek Bílek, Jiřík, Peřina chyboval, a co posoudil správně?



První spor o penaltu: domácí Markovič řekl, že nebyla

„Penalta!“ zvolalo celé Brno jako jeden muž. Fotbalisté obklopili hlavního arbitra, lavička s náhradníky vyletěla jako čert komínem. Zbrojovka se zlobila, chtěla pokutový kop. Ale píšťalka zůstala němá.

Šlo o souboj Holek vs. Markovič. Sparťanský stoper obral protihráče o balon čistým skluzem. Jenže... „Trošku ho přitom zatahal za dres,“ všiml si pravidlový expert Robert Henn v televizním přenosu TV Fanda.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 8. • 19:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
1:3
ONLINE
4. srpna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 74. Markovič

Hosté: 39. Kadlec, 86. Hušbauer, 88. Bednář

Sestavy

Domácí: Hladký – Husár, Pernica, Schuster, Janotka – Pašek (70. Škoda), Zavadil, Kaščák, Traoré (80. Hyčka) – Markovič, Kroupa (76. Glaser)

Hosté: Vaclík – Nhamoinesu, Švejdík, Holek, Kadeřábek – Krejčí (83. Bednář), Hušbauer, Vácha, Matějovský (46. Vacek), Kadlec (90. Skalák) – Lafata

Náhradníci

Domácí: Doležal I., Buchta, Hyčka, Avdič, Glaser, Přerovský, Škoda

Hosté: Čech, Zápotočný, Polom, Přikryl, Vacek, Skalák, Bednář

Karty

Domácí: Kaščák, Pašek, Kroupa, Markovič, Zavadil, Husár

Hosté: Vacek

Rozhodčí

Bílek – Jiřík, Peřina

Stadion

Městský fotbalový stadion Srbská

Mělo se tedy pískat? Markovič během poločasového rozhovoru uvedl, že o penaltový faul nešlo. „Já to viděl opačně,“ uvedl ve studiu Petr Uličný, dlouholetý prvoligový trenér. „Markovič asi nechce vyhrát, to je divné. Hráči většinou říkají, že penalta byla.“

Ten moment jakoby paralyzoval všechny brněnské fotbalisty. Sparťané se až moc snadno po rychlé rozehrávce Lukáše Váchy dostali před šestnáctku soupeře, kde Josef Hušbauer chytře počkal na „druhou vlnu“. Tu vedl střelec Václav Kadlec, jehož tečovaná střela zapadla do sítě.

Druhý spor o penaltu: brněnský Markovič simuloval

Brňané se čertili, sparťané radovali. Z tribun se ozývaly v tu chvíli hanlivé pokřiky, které rozhodně nebyly pro uši malých dětí… 

A to nebylo všechno. Nadávky zesílily v 65. minutě, kdy se Zbrojovka znovu dožadovala pokutového kopu. Po teatrálním a zcela zbytečném pádu Markoviče. Costa se jej vůbec nedotkl a sudí vytasil žlutou kartu za simulování.

Pomezní neviděl ofsajd – a Brno vyrovnalo

První radost domácích fanoušků nastala v 73. minutě. I když neprávem… Po střele Pavla Zavadila se ocitl v ofsajdovém postavení Markovič (ano, zase on). A z neregulérní situace srovnal skóre. Letenští fotbalisté okamžitě reklamovali ofsajd, ale praporek pomezního zůstal dole. Správnost protestů potvrdil televizní záznam. „Gól jednoznačně neměl platit!“ měl jasno Henn.

Zbrojovku vyrovnání nakoplo. Pochopitelně. A několikrát dokázala favorizovaného soupeře zatlačit do jeho šestnáctky. Druhý gól ale nepřidala a toho Sparta využila – dvakrát!  Nejprve se zaskvěl střelou z voleje Hušbauer, třetí gól přidal střídající Roman Bednář.

Sparťan Pavel Kadeřábek v ostrém souboji s Mohamedem Traorem ze Zbrojovky Brno v ligové bitvě, kterou Sparta vyhrála 3:1
Sparťan Pavel Kadeřábek v ostrém souboji s Mohamedem Traorem ze Zbrojovky Brno v ligové bitvě, kterou Sparta vyhrála 3:1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud