5. srpna 2013 • 19:02

Co ukázaly padající větve? Brno si zaslouží lepší stadion, tvrdí Kudela

Autor: koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehoda, při které padající větve ze stromu zranily během druhé půle zápasu se Spartou tři fanoušky, vyvolala v Brně vzrušenou diskuzi. Ačkoliv k ní došlo kvůli nešťastné shodě okolností, podle sportovního ředitele klubu Zdeňka Kudely ukazuje tato událost i na skutečnost, že by fanoušci Zbrojovky měli mít při sledování ligového fotbalu větší komfort. „Kompetentní osoby se musí zamyslet, co se s tím bude dělat. Druhé největší město v republice si zaslouží lepší stadion,“ tvrdí Kudela.



Právě nedělní nehoda by mohla podle Kudely přinést do budoucna změnu. „Stadion je takový, jaký je a tato událost ukázala, že je nejvyšší čas to řešit. Lidé se nemají kam skrýt před deštěm, museli jít pod stromy, což je nedůstojné. Na co budeme čekat: až spadne další strom?“ ptá se brněnský funkcionář.

Za plotem brněnského stadionu rostou vysoké topoly, jeden z nich nápor vichru nevydržel
Za plotem brněnského stadionu rostou vysoké topoly, jeden z nich nápor vichru nevydržel

Nevyřešená zůstává otázka, kdo byl za stav stromu nalézajícího se už za areálem stadionu, zodpovědný. „Stalo se to absolutně nečekaně. Ty stromy nebyly nalomené, nemocné. Nikdo v tuto chvíli nedokáže zodpovědně říct, proč k tomu došlo. Byla to velmi nešťastná událost,“ tvrdí tiskový mluvčí policie Pavel Šoba.

Ne zcela jasné stanovisko mají na brněnském magistrátu. „Poslal jsem na místo svou kolegyni, aby zjistila, na jakém je pozemku a kdo je správce stromu. Pak se to bude řešit. Víc se k tomu nemůžu vyjadřovat,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí Martin Vaněček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud