15. srpna 2013 • 14:30

Šlágr odřídí Příhoda! Sudí potrestaný za to, že neodpískal Plzni penaltu

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je jasné, kdo se ujme nelehkého úkolu! Volba při hledání hlavního rozhodčího pro ostře sledovaný sobotní zápas fotbalistů Plzně se Spartou padla na  Radka Příhodu. Sudímu, který má zkušenosti i ze zápasů Ligy mistrů, budou asistovat pomezní Tomáš Kovařík a Petr Blažej.



Je jasné, že po událostech z loňského podzimu bude Příhodův výkon pod drobnohledem. Fanoušci si dobře pamatují, že poslední utkání velkých rivalů ve Štruncových sadech rozhodl gól z penalty, kterou sudí Radek Matějek nařídil po nafilmovaném pádu obránce Viktorie Davida Limberského.

Za svoji chybu pak Matějek nemohl pískat dalších pět kol a po konci sezony úplně ukončil rozhodcovskou kariéru. A na jaře odvetu na Letné raději řídil renomovaný německý arbitr Wolfgang Stark.

Také Příhoda už má jeden nedávný škraloup ze zápasu Plzně. Je paradoxní, že byl v minulé sezoně potrestaný poté, co v utkání 10. kola s Příbramí naopak mylně neodpískal penaltu pro Viktorii po faulu na útočníka Michala Ďuriše. Komise rozhodčích Příhodovi za to loni v říjnu zastavila činnost na tři kola.

Jeden z Příhodových asistentů pro sobotní utkání má z minulosti trochu jiný "škraloup". Loni na jaře na internetu uniklo video, ve kterém Petr Blažej se při pohárovém utkání Olomouce s  Ostravou pohyboval u čáry hodně nejistě. „Dal jsem si cestou vlakem z Prahy do Olomouce po jídle dva panáky na trávení, ale opilý jsem nebyl,“ vysvětloval Blažej tehdy svoji malátnost.

Komise mu však neuvěřila a dala mu stopku do konce sezony. Od té doby už Blažej působí v lize pravidelně.

 

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud