5. září 2013 • 04:30

Ujfaluši na plac! Lékaři mu povolili část utkání, tvrdí trenér Sparty

Autor: jp, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta si pozvala do Prahy k přátelskému utkání Slovan Bratislava (20:15, PP Fanda) a hlavním magnetem bude Tomáš Ujfaluši! Zkušený stoper a bývalý reprezentant si v rudém dresu odbude premiéru! „Měl by odehrát část utkání,“ říká letenský kouč Vítězslav Lavička.



Tomáš Ujfaluši na tréninku Sparty.Foto Jaroslav Legner SPORT
Dvacet devět. Tolik dní už uběhlo od chvíle, kdy Tomáš Ujfaluši podepsal na Letné roční smlouvu. Dnes se poprvé představí fanouškům Sparty v akci, jeho připravenost v přátelském zápase prověří poslední slovenský mistr Slovan Bratislava.

„Tomáš se postupně v tréninku zapracovává do týmu, v plánu je to, že by měl proti Slovanu odehrát část utkání. Je připravený, konzultovali jsme to s doktory. Ale poslední slovo má Tomáš a podle jeho vyjádření se cítí, že by mohl nastoupit,“ uvedl po včerejším tréninku sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

„Jsme rádi, že je ve fázi, že může udělat další krok, tedy jít do zápasu.“

Bývalý kapitán národního týmu odehrál zatím svůj poslední zápas 26. srpna loňského roku, při remíze Galatasaraye na hřišti Besiktase (3:3) vydržel na hřišti plných devadesát minut. Pak si při tréninku přetrhl zkřížený vaz v levém koleni a během dlouhé rekonvalescence dokonce připustil, že se připravuje na konec kariéry.

Tomáš Ujfaluši na tréninku Sparty.
Tomáš Ujfaluši na tréninku Sparty.

Místo toho však učinil šokující přestup, jako volný hráč se na začátku srpna upsal Spartě, která si od pětatřicetiletého internacionála slibuje přínos na hřišti i v kabině.

„Přišel jsem získat český titul,“ přiznal Ujfaluši otevřeně poté, co na Letné uzavřel roční kontrakt.

Ujfalušiho premiérový start bude hlavním tahákem pikantního duelu, který měl v dobách federální ligy parametry česko-slovenského El Clásika. Slovan bere zápas na Letné nesmírně prestižně, jeho tým dorazil do Prahy už včera a má režim jako při klasickém utkání evropského poháru. Stejně jako Sparta se slovenský mistr bude muset obejít bez reprezentantů.

Za Spartu, které kvůli reprezentačním povinnostem scházejí Tomáš Vaclík, Josef Hušbauer, David Lafata, Jakub Brabec, Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Tomáš Přikryl, dnes kromě Ujfalušiho poprvé nastoupí i záložník Lukáš Mareček. Zatím poslední posila druhého týmu tabulky, která dorazila z Anderlechtu Brusel, však má už na kontě aspoň dva starty za třetiligovou rezervu.

„Lukáš Mareček je další z hráčů, který dostane v tom zápase příležitost,“ potvrdil Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud