26. září 2013 • 16:05

Sparťané se před derby bojí Nevese: Bude nám dělat velké starosti

Autor: tbl, tps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sobotním vzájemným soubojem by pražská "S" snad ani nemohla být v odlišnější formě. Sparta ještě v letošním ročníku neprohrála a vede ligu, Slavia se se sedmi body krčí na sestupové příčce. Okřídlené sportovní klišé ale říká, že favorit derby nevyhrává. A sami sparťané přiznávají, že mají obavy z nejnovější posily sešívaných - stopera Fernanda Nevese.



V minulých derby Spartu často zlobil urostlý obránce Martin Latka. Ten už ve Slavii nehraje, v lednu přestoupil do německého Düsseldorfu. Neves je ale i podle názoru sparťanů typově podobným hráčem a mohl by být pro svůj tým klíčovou postavou.

"Pokud nastoupí Neves, tak bude určitě nebezpečný," varoval na čtvrteční tiskové konferenci Josef Hušbauer, který se s kapverdským fotbalistou před pár lety potkal v dresu Baníku Ostrava. "Jestli bude mít takovou fazónu, jakou měl v Ostravě, tak nám bude dělat určitě velké starosti," věří sparťanský záložník.
Výpověď Vítězslava Lavičky a jeho svěřenců.
Video se připravuje ...


S tímto názorem souhlasí i Bořek Dočkal. "Je to velice nepříjemný hráč do ofenzivních i defenzivních standardních situací, které mohou tyto zápasy rozhodovat," myslí si Dočkal, který si proti Nevesovi zahrál ještě před svým odchodem do Norska, tedy v dobách, kdy oblékal dres Slovanu Liberec.


Pětatřicetiletý Neves podepsal se Slavií dvouletou smlouvu teprve ve středu. Již v pondělí ale nastoupil za juniorku a pomohl mladíkům k vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví.

Fernando Neves blokuje jednu ze střel boleslavského hráče ve svém prvním zápase v dresu Slavie
Fernando Neves blokuje jednu ze střel boleslavského hráče ve svém prvním zápase v dresu Slavie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud