29. září 2013 • 05:00

Derby rozhodli exslávisti. Jste rumunské šlapky, vzkázali jim fandové

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vyrůstali ve Slavii, ale teď září ve Spartě. A navíc – Lukáš Vácha a Bořek Dočkal rozhodli sobotní derby pražských „S“. První krásně zakroutil míč do sítě z přímého kopu, druhý donutil slávistického obránce Bortela k vlastnímu gólu. „Někdo ve Slavii by se měl zamyslet, proč už tady nejsme,“ rýpnul si Vácha, kterého se „sešívaní“ před několika lety nepochopitelně zbavili…



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 9. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
28. září
20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 61. Vácha, 90+5. Bortel (vl.)

Sestavy

Domácí: Rakovan – Dostál (86. Koreš), Bortel, Dobrotka, Neves – Štěpán, Kisel (C), Gecov, Zmrhal (72. Lička), Juhar – Škutka (62. Škoda).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Hušbauer, Vacek (69. Matějovský), Krejčí (86. Konaté) – Lafata (C) (77. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Černý, Nitrianský, Čonka, Prošek, Koreš, Lička, Škoda

Hosté: Čech, Švejdík, Pauschek, Přikryl, Matějovský, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Dostál, Kisel, Kisel (č), Gecov

Hosté: Vácha

Rozhodčí

Kovařík – Pelián, Moláček

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Vršovice

Návštěva

15884 diváků

„Pro mě osobně je vítězství nad Slavií krásný pocit. Dokázal jsem vstřelit gól a ještě jsem jako kapitán dovedl Spartu k vítězství. Jsem strašně šťastný,“ radoval se Lukáš Vácha, střelec prvního gólu.

„Vítězné derby si budu pamatovat. Atmosféra byla perfektní. Ukázali jsme, že jsme teď kvalitou někde jinde a zaslouženě jsme vyhráli,“ doplnil Bořek Dočkal, který měl prsty v druhém gólu.

Derby "S" rozhodli ve prospěch Sparty bývalí hráči Slavie
Video se připravuje ...

Že derby rozhodnou ve prospěch Sparty zrovna dva odchovanci Slavie, je tak trochu ironií osudu. „To jo,“ pousmál se Dočkal. „Ale nemyslím si, že by to bylo něco důležitého.“

Pro slávistické fanoušky to ovšem významné je. Ukazálo se, jak špatně Slavia hospodařila na přestupovém poli. A to je štve. Lacino se zbavili dvou fotbalistů, kteří teď hrají klíčovou roli v týmu úhlavního nepřítele.


Zároveň nemohou rozdýchat, že Vácha s Dočkalem jako bývalí slávisté zvolili přestup na Letnou.  I proto na ně v sobotu večer pískali a bučeli. Dokonce si připravili transparent s nápisem: rumunské šlapky. „Toho jsem si nevšiml, ale holt se kotel Slavie chytá stébel,“ prohodil Vácha směrem k příznivcům červenobílých.

„Vždycky jsem si Slavie vážil, protože mě tady vychovali. Ale dneska jsme s Bořkem přijeli jako sparťani a chtěli jsme vítězství Sparty. Že nás tady vychovali a nejsme teď tady, je k zamyšlení pro někoho ve Slavii, ne pro nás,“ dodal Vácha.

Kpaitán Slavie Karol Kisel kráčí ze hřiště poté, co jej sudí Libor Kovařík vyloučil. V pozadí všemu přihlíží trenér Slavie Miroslav Koubek
Kpaitán Slavie Karol Kisel kráčí ze hřiště poté, co jej sudí Libor Kovařík vyloučil. V pozadí všemu přihlíží trenér Slavie Miroslav Koubek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud