23. listopadu 2013 • 19:31

Kozel dal Plzni košem! Nabídku zvážil a odmítl, hledání trenéra pokračuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luboš Kozel se novým trenérem fotbalistů Plzně po končícím Pavlu Vrbovi nestane. Kouč Dukly Praha zvažoval nabídku od úřadujícího mistra několik dnů, ale nakonec se rozhodl, že bude pokračovat na Julisce, kde v létě prodloužil smlouvu o další tři roky.



"Dostal jsem nabídku od Plzně. Je to taková nabídka, kterou nemůžete odmítnout za minutu. Pro každého trenéra je to vyznamenání, když o něj má zájem takový klub. Vzal jsem si čas na rozmyšlenou, a jakmile jsem se vnitřně rozhodl, oznámil jsem Plzni, že za nabídku děkuji a zůstávám v Dukle," řekl dnes novinářům Kozel po ligovém utkání v Liberci.

Zvažoval všechna pro a proti, velkou roli hrálo také to, že na Dukle v létě po příchodu nového majitele Petra Pauknera prodloužil kontrakt. "Bral jsem v potaz stanovisko mého klubu, kde mám platnou smlouvu. Možná kdyby to přišlo v jinou dobu, ale teď v létě jsem podepsal novou smlouvu a dohodli jsme se na nějaké spolupráci. Takže to nezáleželo jen na mně. Zůstávám v Dukle a rád tu budu pracovat dál," dodal dvaačtyřicetiletý Kozel. "Oznámil jsem to i v kabině, aby byl klid."

S Plzní se sešel v tomto týdnu poté, co v pondělí současný trenér Viktorie Vrba oznámil, že využil výstupní klauzuli a v prosinci na západě Čech skončí. Kozel, který s Duklou obsadil v uplynulých dvou sezonách šesté místo v ligové tabulce a zaujal atraktivním herním pojetím podobným Plzni, byl pro západočeské vedení jedním z hlavních adeptů na uvolněný trenérský post. Nyní ale Viktoria bude muset hledat Vrbova nástupce jinde.

Kozel připustil, že nabídka trénovat Plzeň je lákává. "Je to výborná nabídka od klubu, který je mistr a který hraje Ligu mistrů. To jsou určitě mety, kterých by každý hráč i trenér rád dosáhl," podotkl.

Věří, že s Duklou se ale může stále zlepšovat. "Kdybych cítil, že Dukla je na vrcholu a že dál už dosáhnout nelze, těžce se pracuje. Ale díky novému majiteli cítím, že jsou tu ty možnosti, aby Dukla byla ještě kvalitnější, aby se zapracovalo třeba na tréninkových podmínkách," pokračoval Kozel.

"To jsou věci, které nás mohou vynést ještě výš, a jednou může být metou, že bychom do té Evropy taky chtěli," dodal kouč dukly, který se s týmem po výhře v Liberci posunul na páté místo.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud