Michal Koštuřík
28. prosince 2013 • 18:38

Jihlava má první posilu, z Olomouce získala beka Vepřeka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoucký obránce Michal Vepřek je podle informací isport.cz první posilou fotbalistů Jihlavy. Na Vysočinu přichází na půlroční hostování s opcí. „Je to zkušený obránce, který by měl posílit naši defenzivu,“ uvedl trenér Petr Rada, jenž už si také vybral asistenta. Sáhnul podle očekávání po Zdeňkovi Kluckém, s nímž spolupracoval v Liberci, v Jablonci i v Teplicích. „Rozumíme si, o fotbale toho ví dost,“ tvrdí.  



Jihlava bude na jaře bojovat o záchranu a kádr potřebuje vyztužit. Nástupce Františka Komňackého otestuje v přípravě také kvarteto hráčů, kteří na podzim hostovali v jiných klubech. Šanci dostanou útočníci Mešanovič (D. Streda) s Marcinem (B. Bystrica), záložník Kučera (Hr. Králové) a obránce Kryštůfek (Vlašim).

V Turecku naopak minimálně do léta zůstává forvard Šimonek. „Dostal jsem tohle mužstvo a budu s ním pracovat,“ nestěžuje si Rada, jenž má příslib od majitele Františka Vaculíka, že v zimě neprodá talentovaného záložníka Lukáše Masopusta.

To je pro kouče zásadní informace. Už stačil poznat, jaký potenciál v mladém krajním halvovi dřímá. Podobných mladých borců v Česku momentálně moc neběhá.

„Jsem rád, že tu Masopust je a zdá se, že to má v hlavě srovnané. Ví, co chce. Lukáš má velkou budoucnost, a kdyby teď odešel, bylo by to ukvapené. Nejsem zastáncem toho, aby hráč ve dvaceti přestupoval do ciziny. To by musela přijít astronomická nabídka,“ říká Rada před startem zimní přípravy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud