3. března 2014 • 13:19

ŠOK! Fotbalová Slavia odvolala trenéra, Koubka nahradí Holanďan

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se nečekalo. Fotbalová Slavia se zbavila trenéra Miroslava Koubka, spolu s ním končí i jeho asistenti. Na místo hlavního kouče přijde Nizozemec Alex Pastoor. O jeho konci v pražském klubu rozhodl nový sportovní úsek. Slavia o tom informovala na svých internetových stránkách.



Změna trenéra souvisí se vstupem nových lidí do slávistického vedení. Pastoor, trenér mládežnických i prvoligových mužstev v Nizozemsku, se funkce ve Slavii oficiálně ujme na na úterním tréninku.

„Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení,“ uvedl v prohlášení na klubových stránkách sportovní ředitel a člen představenstva Slavie Karol Kisel.

Vedle hlavního trenéra, který si k A mužstvu Slavie přivede i svůj nový realizační tým včetně asistentů, Slavia oznámila i nová jména ve vedení klubu.

Jak už Sport před časem naznačoval, poradcem pro sportovní úsek bude bude Igor Kornějev, bývalý hráč CSKA Moskva, Barcelony, či Feyenoordu, který naposledy působil ve funkci sportovního ředitele Zenitu Petrohrad. To by mohlo souviset se vstupem ruského investora do klubu, což ale Slavia zatím nepotvrdila.

Fotbalovou Slavii povede nizozemský kouč Alex PastoorFoto Twitter

Koubek trénoval Slavii od září, kdy na lavičce nahradil Michala Petrouše. Od týmu byl odvolán navzdory pátečnímu ligovému vítězství 2:1 nad pražskou Duklou.

"Trenérovi Koubkovi děkujeme za odvedenou práci pro Slavii, kterou vykonával s velkou mírou profesionality a nasazením. Mužstvo převzal ve velice těžké době, během svého působení odvedl obrovský kus práce," prohlásil předseda představenstva Slavie Adam Řebíček.

Pastoor prožil většinu hráčské kariéry v nizozemském Volendamu, dále hrál za Heerenveen, belgický KRC Harelbeke a rakouskou Austrii Lustenau. S hraním skončil v roce 2001.

Jako trenér pracoval v letech 2006 až 2008 v roli asistenta Gerthana Verbeeka v Heerenveenu, v létě 2009 se stal hlavním koučem Excelsioru, s nímž překvapivě postoupil do nejvyšší nizozemské soutěže. Po působení v Excelsioru vedl dva roky Nijmegen, kde mezi jeho svěřence patřil také český obránce Pavel Čmovš.

Dvaašedesátiletý Koubek vedl Slavii v deseti ligových zápasech. Tři vyhrál, čtyři prohrál a ve třech remizoval. Červenobílí jsou po 18 kolech v tabulce desátí s náskokem čtyř bodů na sestupové příčky. Koubek se nedávno vzdal místa u reprezentační devatenáctky, aby se mohl naplno věnovat práci ve Slavii.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud