4. dubna 2014 • 11:07

Kováč má natržený sval a Liberci může chybět až několik týdnů

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce se možná budou muset až několik týdnů obejít bez svého kapitána Radoslava Kováče. Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý sdělil, že podrobné vyšetření odhalilo natržený stehenní sval.



Kováč musel v minulém ligovém kole v Plzni kvůli zranění už po dvanácti minutách střídat. Problémy se stehenním svalem ho trápily už před zápasem na západě Čech.

"Vyšetření potvrdilo, že má natržený sval. Možná bude mimo hru i pár týdnů, nejkratší doba léčení je asi tři neděle. Uvidíme, jak bude léčba pokračovat," uvedl Šilhavý.

Pro Liberec je Kováčova absence velkou nepříjemností, kapitán byl hlavní oporou týmu. "Samozřejmě je to pro nás ztráta, je to pro nás platný hráč z hlediska organizace hry, kvality," řekl Šilhavý.

Věří ale, že se Severočeši dokážou s Kováčovou absencí vyrovnat. V létě odejde čtyřiatřicetiletý stoper do pražské Sparty. "V příští sezoně už tady nebude. Uvidíme, jak to zvládnou ti kluci, kteří nastoupí," uvedl Šilhavý. "Další stopeři Rajnoch s Karišikem už trénují a je tam i další varianta," dodal kouč.

 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud