14. května 2014 • 10:14

Fanouškům Brna se nelíbil zásah proti slávistům. Zamknou svůj sektor

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Zbrojovky Brno protestují proti tomu, jak v neděli pořadatelská služba a policie vytlačily příznivce Slavie ve vzájemném zápase v Brně. Oficiální fanklub jihomoravského klubu Zbrojováci proto vyhlásil, že v posledním domácím utkání sezony proti Jablonci symbolicky uzamkne svůj sektor, kam chodí fandit.



Příznivci Slavie na brněnském stadionu v průběhu zápasu, jak je v posledních týdnech obvyklé, vulgárně uráželi šéfa fotbalové asociace Miroslava Peltu. Pořadatelé je ve spolupráci s policií proto začali vytlačovat z jejich sektoru, až zůstala místa slávistů prázdná. Na to hned reagovali i domácí fanoušci, kteří také svůj kotel opustili.

Brňanům došla trpělivost z toho, co se nyní na ligových stadionech děje. „Sami jezdíme na výjezdy a nejednou jsme si zažili šikanu ze strany domácí pořadatelské služby. Ovšem poslední trend, který zavedl FAČR po zpackaném zásahu policie při zápase Sparta–Baník, ukazuje, že k zásahu v sektoru už není potřeba hledat záminky a fanoušci mohou být zmláceni a vyvedeni prakticky kdykoliv se pořadateli zachce. Toto tvrdě odmítáme a přes vzájemnou rivalitu stojíme na straně fanoušků Slavie i všech ostatních klubů, kteří se setkají s podobnou šikanou na českých a moravských stadionech, což jsme v neděli ihned po tomto nesmyslném zásahu demonstrovali odchodem ze sektoru pro domácí vlajkonoše,“ vysvětluje v prohlášení na svých internetových stránkách oficiální jihomoravského klubu Zbrojováci.

VIDEO: Takhle pořadatelé v Brně vytlačili fanoušky Slavie

Fandové Brna se rozhodli, že v protestních akcích budou pokračovat. Zmíněný fanklub Zbrojováci proto vyhlásil, že v posledním domácím utkání sezony proti Jablonci symbolicky uzamkne svůj sektor, kam chodí fandit.

„Vzhledem k tomu, že nedělní akce pořadatelské služby a Policie ČR překonala veškerou hranici ponižování fanoušků, kterou jsme schopni unést, rozhodli jsme se vyjádřit svůj protest tím, že se až do odvolání do sektoru S, který je určen pro aktivně fandící fanoušky, nevrátíme,“ píše se na internetových stránkách fanklubu.

Brněnští příznivci se zároveň omluvili hráčům za to, že je v závěrečném duelu sezony nepřijdou povzbudit, zároveň vyzvali k solidární akci i další fanoušky po celé republice.

Fanoušci Zbrojovky také uvedli podmínky, za kterých jsou ochotni se do svého sektoru vrátit. Odmítají, aby je někdo natáčel na kameru s občanským průkazem u obličeje jako v neděli, po delegátovi utkání se Slavií žádají vysvětlení, kdo dal pokyn k zásahu v sektoru hostí, a požadují, aby se fotbalová utkání nepřerušovala, ať už se bude na stadionu skandovat cokoliv.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud