17. května 2013 • 22:55

Haindlová zatím kandidaturu na předsedu FAČR nepotvrdila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Haindlová zatím nepotvrdila kandidaturu na post předsedy Fotbalové asociace České republiky. Jediným známým oficiálním kandidátem tak krátce před půlnoční uzávěrkou zůstal současný předseda Miroslav Pelta. Volit se bude 8. června na valné hromadě.



"Zatím v tuto chvíli nejsem schopna říci, zda kandidaturu přijmu," řekla ČTK po 22:00 Haindlová. Předsedkyně odvolací a revizní komise a občasná kritička současného vedení FAČR se musí vyjádřit do půlnoci. Asociace zveřejní jména všech kandidátů na funkce do výkonného výboru v úterý.

Aby mohla Haindlová vyzvat Peltu na volební souboj, musely by návrh na její kandidaturu podat buď tři krajské svazy nebo sedm okresních svazů nebo deset klubů od první ligy po divize.

Červnová valná hromada, nejvyšší orgán FAČR, určí složení třináctičlenného výkonného výboru. Ten současný pracoval od listopadu pouze v dvanáctičlenném provizoriu poté, co byl moravský místopředseda Dalibor Kučera odsouzen za korupci.

Hlavním favoritem na uvolněné místo místopředsedy za Moravu je Zdeněk Zlámal, šéf třetiligové Kroměříže. Pozici místopředsedy za Čechy zřejmě bude chtít obsadit Roman Berbr, předseda plzeňského krajského svazu a mocný zákulisní hráč. Zatím není jisté, zda bude kandidovat dosavadní český místopředseda Jindřich Rajchl.

Post místopředsedy za kluby první a druhé ligy se chystá obhajovat Dušan Svoboda, člen představenstva pražské Sparty a současně předseda Ligové fotbalové asociace. Proti němu se zřejmě postaví zkušený funkcionář Jaromír Šeterle, bývalý manažer Plzně, Slavie a Mladé Boleslavi.

O místo ve výkonném výboru se nehodlá znovu ucházet reprezentační rekordman Karel Poborský. Váhají i někteří další členové.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud