5. září 2011 • 04:00

Rezek kritiku za nafilmovanou penaltu neřeší: Udělal bych to znovu

Autor: kap, jon
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Skotsku se stal nepřítelem číslo jedna, příliš pochopení pro jeho pád nemají ani čeští fanoušci. Jan Rezek i s odstupem trvá na tom, že penaltu nenafilmoval. „Ustát se to asi dalo, ale udělal bych to znovu. Kontakt tam byl,“ trvá na svém útočník kyperské Famagusty.



Den po zápase Glasgow s ním viditelně cloumal vztek. Nebýt nafilmovaného pádu v souboji s Danny Wilsonem, byl by Jan Rezek hrdinou. Místo toho je za podvodníka, jehož kritizují skotští i čeští fanoušci. A to Rezek jen těžko překousává.

„Dostal jsem balon od Rosy, měl jsem poměrně velkou rychlost, prvním dotekem jsem si dal míč před sebe a on tam prostě natáhl nohu. Neříkám, že to byl nějaký hrubý faul, ale kontakt tam prostě byl. Malinko mě rozhodil. A na to jsem prostě čekal,“ přibližuje situaci, po které Kadlec vyrovnal na 2:2.

Opakované televizní záběry však hovoří pro variantu, že se skotský obránce Wilson Rezka ani nedotkl. „Na kameře, která to zabírala, kontakt opravdu vidět nebyl. Protože kamera byla zprava a kontakt přišel zleva. To je logické. Z mého pohledu to byla jasná penalta. Protože to pískl i rozhodčí,“ hájí se český reprezentant.

Ve Skotsku Rezkův pád vzbudil bouři nevole, vedle hlavního rozhodčího se na něj spustil hněv fanoušků. Závěr utkání byl hodně vyhrocený, hráči opouštěli Hampden Park za ohlušujícího pískotu.

„Vím, že byste byli rádi, kdybych řekl, že emoce po utkání byly. Ale bylo to v klidu. Wilson za mnou asi po třech minutách přišel a ptal se mě, jestli trefil první mě nebo balon. I on sám věděl, že tam kontakt nebyl.“

Tomáš Rosický má po utkání se Skotskem naraženou operovanou podkolenní šlachu
Tomáš Rosický má po utkání se Skotskem naraženou operovanou podkolenní šlachu


Skotský obránce však novinářům tvrdil po utkání něco jiného. „Těžko říct. To se musíte zeptat jeho. Chvíli po té penaltě kopali standardku u našeho vápna a my jsme při ní stali vedle sebe. Normálně jsme se o tom bavili. Říkal jsem mu, že si nejsem jistý, jestli trefil nejdřív mě nebo balon, ale že ten kontakt tam byl,“ vysvětluje Rezek.

Remízy ve Skotsku se i přes negativní ohlasy na styl hry českého týmu váží. „Neříkám, že jsme hráli skvěle. Máme tam rezervy a víme, že můžeme hrát líp. Ale Skotové mají také dobrý tým, navíc jsme hráli před skoro šedesáti tisíci fanoušky, kteří je hnali. Nikdo netvrdí, že jsme hráli fantasticky, ale ať si myslíte, co chcete, ten zápas nebyl jednoduchý,“ uzavřel Rezek.

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud