5. října 2011 • 14:45

Sivok by do Slavie nikdy nešel. Myslel jsem, že je to apríl, říká o Strakovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokomu koluje sparťanská krev v žilách tak silně jako Tomáši Sivokovi. Reprezentační stoper a někdejší kapitán letenského týmu odmítal uvěřit tomu, že František Straka podepsal smlouvu ve Slavii Praha. "Svůj názor si raději nechám pro sebe. Ale nechtěl jsem tomu věřit, sám bych něco takového neudělal," prozradil osmadvacetiletý obránce na reprezentačním srazu.



Sivokovi se do povídání na téma Straka a Slavia zprvu vůbec nechtělo. "Už jsem toho řekl dost, kolikrát se to otočilo proti mě. Mám k tomu svůj názor, ale nechci ho prezentovat. Vždycky bude nějaká negativní reakce, i když bych řekl cokoliv. Já už si svoje prošel," říkal Sivok, kdysi symbol Sparty.

Pak se současný stoper Besiktase přeci jen trošku rozmluvil. "Překvapilo mě to. Není to nic proti Slavii, ale osobně bych tam nikdy nešel. Respektuju jí jako soupeře v derby, které bylo vždycky krásné. Ale že bych šel k nim? To ne," vykládal Sivok.  Diskuze o příchodu Straky do Slavie slyšíte mezi fanoušky všude. Na ulici, v restauracích, ve školách, na internetu...

"Já ani ve svém okolí neslyším nic jiného. Každý mi to volá. Je to i téma pro nás tady na reprezentačním srazu. Nejdřív mi to volal kamarád, nechtěl jsem tomu uvěřit. Myslel jsem, že je to nějaký apríl. Pak mi to psal i manažer, tak jsem si otevřel internet a zjistil, že je to pravda," uvedl Sivok.

Sivok býval letenskou oporou, jako mladý hráč se stal kapitánem a tím, kdo patřil mezi symboly Sparty. V minulosti proslul fotkou, kde v gumových rukavicích držel vlajku Slavie, za což se na něj snesla vlna kritiky.

Kam dovede František Straka fotbalovou Slavii?
Kam dovede František Straka fotbalovou Slavii?

"Tenkrát to byla recese, byl jsem do toho tak trošku uvrtanej. A nebylo to myšlené jako nějaká nenávist vůči Slavii. Vypadalo to špatně, uznávám. Dneska je mi 28 a už bych to v životě takhle neudělal," vrací se k dávné scénce před derby pražských "S".

Ani v Turecku by angažování podobně vyhraněného trenéra jen tak neprošlo. "Nevím, jak by to vzali. Ale asi by to i tam bylo divoký, " reagoval na otázku, zda by byla podobná změna klubových barev možná mezi istanbulskými kluby Galatasarayem a Besiktasem.

Rozhovor s Tomášem Sivokem čtěte ve čtvrtečním Sportu

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud