Pavel Kalouš
4. června 2012 • 09:11

V Ostravě nám zakázali vylézt z vlaku kvůli bezpečnosti, tvrdí Sivok

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Dojalo ho velkolepé přivítání na nádraží ve Wroclawi, přesto v něm cesta do dějiště šampionátu zanechala hořkou pachuť. Obránce Tomáše Sivoka mrzelo, že si proti sobě hráči poštvali fanoušky v Ostravě. „Vypadalo to blbě,“ uznává Sivok.



Hlavní problém, proč se čeští fotbalisté nemohli vydat za svými příznivci, byl údajně technického rázu. "Měli jsme z bezpečnostních důvodů zákaz vycházení. Přepřahala se lokomotiva nebo co. Kdyby nám to dovolili, určitě bychom ven šli. Mrzí nás to.“

Přitom fanouškům bylo slíbeno, že se s hráči budou moct osobně rozloučit, nakonec jim ale nezbylo nic jiného, než si své oblíbence prohlížet přes sklo. "Lidé jsou na nás naštvaní a já se jim ani nedivím. Táhnou se tam s dětmi, a pak to dopadne takhle. Štve nás to," vykládal rozladěně Sivok.

Až na tuto nepříjemnou situaci probíhala cesta do Wroclawi bez problémů. Chválil si jí i sám hráč tureckého Besiktase, který jel vlakem úplně poprvé v životě. "Bylo to fajn, po obědě jsme si mohli jít lehnout do lůžkového vozu, čekal jsem to horší, ale nakonec to nebylo špatné."

Fotbalisté se nakonec ani nezlobili, že strávili sedm hodin ve vlaku, i když letadlem by cesta byla podstatné kratší. Ve Wroclawi je totiž čekalo skvělé přivítání.

Theodor Gebre Selassie, Tomáš Necid a Petr Čech před odjezdem do Polska
Theodor Gebre Selassie, Tomáš Necid a Petr Čech před odjezdem do Polska

„Nečekali jsme, že tam bude tolik lidí. Hned na nás dýchla atmosféra šampionátu. Bylo to příjemné. Je vidět, že tím všichni v Polsku žijí, nádraží bylo narvané. Pršelo a lidi stáli v dešti. Zažil jsem minulé EURO, ale tady atmosféru turnaje cítím víc," vyprávěl nadšený Sivok.

ROZHOVOR S TOMÁŠEM SIVOKEM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud