9. června 2012 • 23:01

Hvězdný Ronaldo točil pouze účesy. Portugalec proti Německu zklamal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ronaldo nás zachrání, vystřílí nám titul. Celé Portugalsko vkládá naděje svých  fotbalistů na evropském šampionátu do jediného muže. Do Cristiana Ronalda, spolu s  Messim nejlepšího hráče na planetě. V prvním ostrém testu na evropském šampionátu,  duelu s Německem, šutér Realu Madrid nepřesvědčil. I díky neviditelnosti své hlavní opory nakonec Portugalci prohráli s Německem 0:1.



Ostře sledované utkání "skupiny smrti," ve které s Německem a Portugalskem ještě válčí  Nizozemsko a Dánsko, začalo opatrně. Oba týmy prošpikované ofenzivními hvězdami hrály  nezvykle zataženě, bály se uvolňovat prostory pro soupeřovi útočné výpady. Zápas  dostal šťávu až v závěrečných minutách, kdy Portugalci doháněli jednobrankovou ztrátu.

Oba celky určitě strašila prohra vicemistrů světa s Dánskem v prvním utkání skupiny B.  Dlouho sázely na zabezpečenou obranu, nikdo se směrem dopředu příliš nehrnul.  Neprosazoval se ani portugalský šutér Cristiano Ronaldo, jindy gólová mašina ničící  jednoho soupeře za druhým.

S kapitánskou páskou vyběhl na trávník pln odhodlání, s dokonale ulízlou patkou  připraven větrat německou obranu. V semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov ho velmi  dobře eliminoval Philipp Lahm, tentokrát ho dostal na starost Jerome Boateng.

Německý obránce s ghanskými kořeny Ronalda uhlídal. Hvězdný Cristiano  během zápasu sice vystřelil čtyřikrát na bránu, ale gólovou příležitost si nevypracoval. To u autora 59 branek v sezoně nebývá obvyklé.

Ronaldo se do slušné pozice dostal po parádním pasu Moutinha, na poslední chvíli mu míč výborným zákrokem sebral právě Boateng. Po balonu se německý bek vrhl i za cenu bolestivého zranění, opora Bayernu se několik minut držela za nohu.

"U Ronalda je to typické, že proti Němcům nepodává takové výkony, kterých je schopný. Na druhou stranu po takové náročné sezoně je těžké najít síly pro zápasy v reprezentaci," hodnotil výkon portugalského kouzelníka ve studiu České televize František Straka, naposledy trenér Slavie Praha.

Neuer letí přes Postigu
Neuer letí přes Postigu

Spolu s Ronaldem se nechytli ani jeho spoluhráči, Největší šance Pepého a Naniho  skončily na břevně, střídajícího Oliveiru v závěru perfektně vychytal Neuer. Němci  naopak z jediné tutovky udeřili, o výhře 1:0 rozhodla přesná hlavička střelce Goméze.

Portugalci tak musí nutně uspět s Dánskem, které překvapivě vydolovalo tři body proti  Nizozemsku. Na to budou potřebovat svého kapitána v lepší formě, nikoliv hráče  starajícího se především o vlastní účes.

"Cristianovi asi někdo vjel do vlasů," glosoval změnu vizáže portugalské modly  komentátor utkání Jaromír Bosák po nástupu hráčů do druhého poločasu. Napraví Ronaldo nepřesvědčivý výkon v dalších zápasech?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud