20. června 2012 • 11:12

Čechům fandil i rekordman Šebrle. EURO si užíval v Polsku se synem

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle je v euforii z postupu fotbalového národního týmu do čtvrtfinále EURO 2012. Atlet, který začínal jako fotbalista, viděl na vlastní oči poslední zápas základní skupiny proti Polsku. Teď už se však věnuje tréninku na mistrovství Evropy, které ho čeká příští týden.



Červenou a bílou bude mít Roman Šebrle ještě dlouho před očima. S devítiletým synem Štěpánem vyrazil do Wroclawi na poslední zápas českého a polského týmu v základní skupině na EURO 2012 a výlet si pořádně užil.

„Bylo to fantastické, super atmosféra,“ líčí Šebrle. „Město neskutečně žilo. Všichni zpívali: Polska, bialo-czerwoni! Říkal jsem si, že je až škoda, že jeden z nás musí vypadnout. Atmosféra byla cítit na každém kroku a samotný zápas byl neskutečný.“

Šebrleho syn Štěpán je také nadšeným fotbalistou, hraje za žáky pražské Dukly.

„Štěpán říkal, že to byl jeho pátý nejlepší den v životě. Když mě zajímalo, které byly ty další, nakonec řekl, že to byl jeho druhý nejlepší den. Ten první byl ten v Disneylandu,“ vypráví Šebrle s úsměvem.

„Štěpán zápasy hodně prožívá. Manželka z něj chce mít fotbalistu. Já mám fotbal hodně rád, ale radši bych, aby dělal víceboj. Skákat do dálky jsem nikoho líp neviděl…“

Výlet do Polska znamenal pro Šebrleho malý odpočinek v přípravě na rozhodující fázi sezony.

„Portugalsko už se mi nepoštěstí. Určitě to bude krásný zápas. Ale to já už budu řešit Helsinky a pak, doufejme, olympiádu,“ řekl Šebrle.

Světový rekordman má zatím pro olympiádu splněný jen limit českého svazu v hodnotě 8097 bodů. Příští týden na mistrovství Evropy v Helsinkách bude bojovat o ostrý limit 8200 bodů.

Pokud se mu to nepodaří, musí mít po šampionátu lepší výkon než další reprezentant Adam Sebastian Helcelet.

Šebrle potřebuje zrychlit, a proto před týdnem začal spolupracovat se zkušenou sprinterskou specialistkou Janou Jílkovou.

„Trošku to s trenérkou oživujeme. Myslím, že to stejně bude znát až v příštím roce, mém posledním. Ale třeba se to oživá už teď,“ říká Šebrle, který poznává, že v sedmatřiceti letech zažívá v tréninku výrazné změny.

„Je to úplně něco jiného. Měl jsem zažité staré, komunistické, rozcvičení. Teď děláme nové věci převzaté od sprinterů z Ameriky, různé druhy zakopávání, předkopávání, tahače,“ popisuje Šebrle. „Jestli to bude stačit na limit, nevím. Ale myslím, že se dá udělat.“

Čeští a polští fanoušci před vzájemným utkáním ve Wroclawi
Čeští a polští fanoušci před vzájemným utkáním ve Wroclawi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud