Jan Podroužek
21. června 2012 • 22:20

VIDEO: Hvězdný Ronaldo pálil do tyček, pak poslal Portugalsko hlavou do semifinále

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE EURO 2012 ČESKO - PORTUGALSKO 0:1 | Že bude nebezpečný, Češi tušili už před utkáním. Jenže na kousky Cristiana Ronalda se stoprocentně nachystat nejde. Pocítila to Bílkova družina během čtvrtfinálového dramatu evropského šampionátu. Portugalský kapitán zlobil, Čecha dvakrát zachránila tyč a v jedné šanci ho zastavil praporek pomezního. Přesto nakonec hvězdný Ronaldo poslal Portugalce hlavou do semifinále.



Jak vypadaly Ronaldovy okamžiky v utkání s Českem?

25. minuta: S faulem

Tutovka jako hrom. Hvězda Realu si zaběhla do vápna na časovanou přihrávku Meirelese a mičudu práskla – do Čechových pěstí. Rozhodčí ovšem už předtím pískal Ronaldovi faul.
Martin Frýdek: „Bylo to první varování. Sudí sice zapískal, ale i tak byl Petr Čech výborně připravený.“

26. minuta: V obklíčení

Ronaldo se poprvé v zápase výrazněji rozletěl s míčem na českou branku. Těsně před velkým vápnem ho cvakli čtyři hráči v červeném a bylo po Ronaldovi i celé akci, i když se bílá sedmička dožadovala faulu.
Martin Frýdek: „Kluci ho výborně zdvojují, tohle bylo ale extra. Počkali si na něj ve čtyřech, Ronaldo vůbec neměl šanci projít.“

33. minuta: Nůžky vedle

Další Ronaldova loženka! Češi možná počítali s ofsajdem, jenže Ronaldo v něm nestál, vystřihl parádní nůžky z malého vápna – ale těsně vedle. Ufff!
Martin Frýdek: „Ronaldo předvedl vynikající náběh. Vyzdvihl bych ale práci Petra Čecha. Skvěle ho vystál.“

35. minuta: Bomba z přímáku

Ronaldo u prvního přímého kopu, dálka 30 metrů. Pár odměřených kroků vzad, obligátní postoj s roztaženýma nohama a říz… Rána se stočila od branky vedle.
Martin Frýdek: „Ronaldo tohle umí a bylo to opět vidět. Ta střela vypadala velmi nebezpečně a Čech ji musel kontrolovat, protože nikdy nevíte, kam nakonec míč zaplave.“

45. minuta: První tyč!

Ukázka Ronaldova mistrovství. Vzduchem letěl do vápna míč, záložník ho v tísni zkrotil a prohodil otočkou mezi Limberským a Kadlecem. Střela z hranice malého vápna dokonce prošla kolem Čecha a skončila na tyči.
Martin Frýdek: „Byla to za celý poločas jediná chyba Michala Kadlece. Myslel si, že Ronaldovi míč vypíchne nebo ho pozičně vytlačí, jenže David Limberský byl od souboje daleko a Kadlec tak od něj neměl moc podpory. Naštěstí to Portugalec napálil jen do tyče.“

49. minuta: A další tyč!

Přímý kop plachtil vzduchem a žuchnul rychle k zemi. Čech ale u tyčky stejně byl.
Martin Frýdek: „Zdálo se mi, že Čech udělal malý úkrok doprava před tou střelou. Ta zase plavala, každý takový přímák je prostě strašně nebezpečný.“

54. minuta: Těsně nad

Náběh Ronalda do vápna Čechů museli hasit tři obránci. Portugalec si naskočil do míče pravačkou a poslal ho těsně nad bránu.
Martin Frýdek: „Portugalci zrychlili hru, ale řekl bych, že to Ronaldo trochu pokazil, když mu balon lehce odskočil. Ale bylo to také dané tím, že ho Češi výborně ztrojili.“

72. minuta: Šance pro Meirelese

Ronaldo naletěl do vápna, zkrotil si pod kopačkami míč a počkal si na spoluhráče. Vystávali ho v tu chvíli dva obránci, Ronaldo stejně poslal mičudu nabíhajícímu Meirelesovi a ten ho švihnul nad bránu.
Frýdek: Ronaldo je výborný, i když nad míčem jen stojí. Meireles mu náběhem výborně pomohl.

79. minuta: Gól!

Ronaldo číhal vzadu ve velkém vápně, pak zrychlil a vletěl mezi stopery. Centr trefil hlavou tak, že míč skočil koníčkem za Čecha.
Frýdek: Gebre Ronaldův náběh vůbec nezachytil. Asi spoléhal na to, že Sivok míč odehraje.

VIDEO: Rozhodující gól Cristiana Ronalda proti Česku

Cristiano Ronaldo po vstřelení branky do sítě Česka
Cristiano Ronaldo po vstřelení branky do sítě Česka

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud