29. června 2012 • 11:16

CHYBY NĚMCŮ: Defenziva propadla. Žádný presink a zmatený Lahm

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Chyby v obraně zabránily Německu v postupu do finále EURO 2012. Italský útočník Mario Balotelli je dokonale potrestal dvěma góly, na které mužstvo Joachima Löwa zareagovalo pouze jednou brankou z pokutového kopu. Jaké konkrétní chyby Němci udělali?



1-0 | Balotelli poprvé

Všechno zase začalo u Pirla, který je mozkem italské hry. Nikým nepresován si připravil míč pro přesný centr na levé křídlo. Tam čekal vystoupivší Chiellini, ke kterému doběhl Cassano a převzal míč.

Německý stoper Hummels okamžitě vyrazil proti italskému útočníkovi. Ale poněkud naivně. Udělal úkrok doprava a Cassano se kolem něj chytře obtočil. Na Hummelsovi se v tu chvíli podepsala nezkušenost. "Cassano si s ním pohrál jako kočka s myší," glosoval moment trenér Karol Marko ve studiu ČT4.

Následný centr na Balotelliho byl natolik přesný, že Badstuber nešel ani do vzdušného souboje. Těžko v tomto případě soudit, zda měl Balotelliho pohlídat lépe. Jeho náběh i hlavička byly ovšem geniální. "Odvedl vynikající práci," souhlasil Marko.

2-0 | Balotelli podruhé

Německá obrana byla po rohovém kopu kompletně rozhozená. I proto bylo s podivem, že Montoliva nikdo neatakoval. Třeba i za cenu taktického faulu. Měl čas odcentrovat a najít Balotelliho.

Toho měl Lahm vystavit do ofsajdu. Ale zazmatkoval. Udělal pár kroků zpět, zastavil se, otočil a běžel zase zpátky. "Lahm se doslova zapomněl, linie se zlomila a Balotelli dostal čistý balon," uvedl Marko.

Italský forvard měl dostatek času balon převzít a pelášit s ním směrem k brankáři Neuerovi. A to zakončení... Klasa.

"Němci bránili zle. Jsou výborní dopředu, ale nemají dobrou obranu, to se dnes jasně ukázalo," uzavřel kouč Marko.

Mario Balotelli využil zaváhání německé obrany, dokonale si zpracoval centr od Montoliva a dělovkou umístil balon do Neuerovy branky.Foto iSport.cz (Globall Coach)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud