10. února 2016 • 12:47

EURO bude i u vody! FAČR chystá fanzónu ve Žlutých lázních

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během fotbalového mistrovství Evropy ve Francii se chystá v Praze fanzóna s velkoplošnými obrazovkami a televizním studiem. Umístěna by měla být v areálu Žluté lázně. Novinářům to řekl předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.



FAČR chce nabídnout alternativu fanouškům, kteří nezískají lístky na šampionát. Podle odhadů se ke vstupenkám na zápasy přímo ve Francii dostane zhruba jen každý pátý žadatel. Poptávka totiž výrazně převyšuje nabídku, jelikož UEFA pro české fanoušky vyčlenila jen šest až sedm tisíc vstupenek na každé utkání.

"A co vím, tak těsně před uzávěrkou žádostí bylo na každé utkání zhruba třicet tisíc českých zájemců. Takže těch, na které se nedostane, bude hodně, což mě trápí. My ale pro to nemůžeme nic udělat, protože to není v naší kompetenci," prohlásil Pelta.

FAČR chce alespoň nabídnout fanouškům náhradní variantu, jak kolektivně podporovat svěřence trenéra Pavla Vrby. "Jednáme se Žlutými lázněmi, kde bychom chtěli vytvořit pro fanoušky hlavní zázemí. Chtěli bychom, aby tam byly velkoplošné obrazovky, studio, a to vše v příjemném prostředí u vody," dodal Pelta.

Ve Žlutých lázních se fandilo i při loňském hokejovém mistrovství světa. Konají se zde i různé kulturní a sportovní akce. Oficiální kapacita areálu je osm tisíc lidí.

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud