19. dubna 2016 • 17:51

Kamerový systém pomůže sudím ve Francii. Jestřábí oko bude i na EURO

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčím bude na fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii pomáhat kamerový systém Jestřábí oko. Evropská fotbalová unie UEFA dnes oznámila, že pro finálový turnaj vybrala právě tuto technologii k určování, zda míč přešel brankovou čáru.



Už v lednu výkonný výbor UEFA rozhodl, že na šampionátu bude využita branková technologie. Ze čtyř licencovaných systémů pak asociace zvolila ten, který využívá například tenis. Ve fotbale ho používá anglická, německá a italská liga. Objevil se i loni na mistrovství světa žen.

Kamery budou nainstalovány na všech stadionech turnaje. Zároveň budou delegováni i brankoví rozhodčí, kteří sledují, zda se míč dostal do branky a zároveň dohlížejí na dění v pokutovém území.

"Dohromady by to mělo fungovat perfektně. Brankoví rozhodčí tak nebudou muset být plně koncentrováni na brankovou čáru, ale mohou více pomáhat hlavnímu s děním ve vápně," uvedl šéf rozhodčích UEFA Piereluigi Collina.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud