30. května 2016 • 19:53

Věděl jsem, že na EURO budu zdravý, řekl Šural. Bojuje s obří konkurencí

Autor: mip, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Do reprezentace vlétl s ambicemi na základní sestavu. Krátce před mistrovstvím Evropy ale Josefa Šurala postihlo zranění kotníku s prvotní diagnózou přetrženého vazu. Sparťanský křídelník se dal do pořádku, ale přiznává, že obavy měl. "Že budu zdravý, jsem věděl. Ale ne to, jak se k tomu postaví trenér," přiznává.



Nechybělo však mnoho a i letos mohl slavit na dovolené. V průběhu jara si totiž vážně poranil kotník a hrozilo, že o nominaci na evropský šampionát přijde. "Původně to vypadalo, že je přetržený vaz v kotníku. Dokonce panovala obava, zda se mi tam neobnovilo staré zranění a zda nebudu muset na operaci. Nakonec to snad bylo jen natržené," líčil Šural .

"Od začátku jsem věřil, že to stihnu. Otázkou jen bylo, jak se k tomu postaví trenér Vrba . Jsem rád, že mi tu šanci dal, a snad mu to oplatím," věří jedna z klíčových postav závěru kvalifikace.

Šural: Věděl jsem, že budu zdravý. Netušil jsem, jak se k EURO postaví trenér
Video se připravuje ...

Kotník už je nyní úplně v pořádku, Šural však stále musí dohánět tréninkové a herní manko. "Chce to potrénovat. Na víc než poločas proti Maltě to asi ještě nebylo. Musím to ještě dohnat. Čas na to ještě je," řekl Šural, který si kotník musí také stále tejpovat. "Ale postupně to dávám pryč, protože to nemám rád. Nemám pak v noze takový cit," dodal muž, který na soustředění v Rakousku v pondělí oslavil 26. narozeniny.

"Každý rok moje narozeniny vyjdou tak, že končí sezona, takže ani nemusím nic dávat do kabiny a ušetřím," řekl Šural v rozhovoru s novináři v Kranzachu. "Dnes mi kluci od rána postupně blahopřejí. Tady se to ale nijak výrazně neslaví. Většinou to bývá až u večeře, tak se nechám překvapit, jestli bude i dort," dodal.

Šural by se na EURO rád protlačil do základní sestavy, v záložní řadě ale panuje značná konkurence. Při návratu Tomáše Rosického se na pravou stranu může přesunout Bořek Dočkal , nalevo operuje ve výtečné formě hrající Ladislav Krejčí . Na křídle nastupuje také Jiří Skalák .

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Jak ukázat číslo 92? Silný ročník Sparty má zastoupení i na EURO
Video se připravuje ...

Hráči hodnotí intenzitu tréninku. Vyšší známky dává Limba, směje se Krejčí
Video se připravuje ...

Fotbalisty na soustředění probudili dopingoví komisaři. Výsledky budou v řádu dnů
Video se připravuje ...

Pozápasový trénink reprezentace: posilovna pod širým nebem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud